Над 16 000 души работят в цялата система на ВиК

...
Над 16 000 души работят в цялата система на ВиК
Коментари Харесай

6 500 души във ВиК сектора работят на минималната заплата

Над 16 000 души работят в цялата система на ВиК бранша в страната . 6 500 от тях към септември месец предходната година са на минимална работна заплата . За това предизвести президентът на КНСБ Пламен Димитров след Национална работна среща на тематика " Заплащането на труда и бъдещето на ВиК бранша в България ".

При 1249 лева междинна работна заплата в страната за предходната година по данни на Национален статистически институт във ВиК системата заплатата е 921 лева Повече от 40-45% по-ниска от междинната работна заплата за страната към есента на предходната година във водните сдружения, уточни Димитров.

За КНСБ нарастването на заплатите във ВиК бранша няма опция. Пазарът на труда доближи до такава степен, че към този момент има сдружения без нито един ВиК инженер , предизвести Димитров, съгласно който това е изцяло действителна опасност за водните сдружения в страната.
 Търсят се 2000 хидроинженери
Търсят се 2000 хидроинженери

Младите хора желали да са в София, а язовирите са и в отдалечени региони

За КНСБ 15% нарастване на заплатите на чиновниците във водния бранш и разноските за личен състав по отношение на настоящето положение е незабавно належащо . Пламен Димитров акцентира, че значимият въпрос при построяването на ВиК холдинга е да не се обиден ползите на работещите в системата. По думите на синдикалния водач, в случай че някои мисли, че има непотребни хора във ВиК-сектора не е от тази система.

Много от въпросите през годините не са получавали развиване във връзка с заплащането, недоволства шефът на синдикалната организация. Постигнато е единодушие, че доникъде на тази година заплатите ще бъдат вдигнати . Дали на две или на една стъпки е въпрос на решение, само че през днешния ден ние получихме уверението, че това е задачата - повишение приходите във водния бранш, с цел да се навакса изоставането, изясни Димитров.

Заради това, че няма спешни групи, канализационната система наподобява на надупчено швейцарско сирене . На тези заплати, с такова публично обругаване на тяхната активност, никой няма да желае да работи, уточни Пламен Димитров.
 ДАМТН не знае настоящото положение на сериозните язовири
ДАМТН не знае настоящото положение на сериозните язовири

Отговорните за поддържката на оборудванията били притежателите им
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР