Над 1500 дървета ще бъдат засадени в София. Озеленяването ще

...
Над 1500 дървета ще бъдат засадени в София. Озеленяването ще
Коментари Харесай

Засаждат нова гора в София

Над 1500 дървета ще бъдат засадени в София. Озеленяването ще бъде както по централната част на града, по този начин и в междублоковите пространства и учебните заведения. Засаждат се устойчиви на климатичните промени дървета като явен, сребриста липа, червен дъб. Видовете са съветвали с специалисти от Лесотехническия университет, твърдят от Столична община, оповестява ДАРИК.
 
Началото е с обезщетително засаждане и попълване на празните места по тротоарите от отстранени изсъхнали или изгнили дървета, по бул. " Цар Освободител ", бул. " Прага ", бул. " Патриарх Евтимий ", бул. " Евлоги и Христо Георгиеви ", бул. " Васил Левски ", ул. " Георги Раковски ", бул. " Пенчо Славейков ". На бул. " Цар Освободител " екипи са засадили дървета на празни места в сектора сред площадите " Княз Александър Първи " и " Независимост ".

След централните булеварди, акцията ще обхване последователно по-малки улици и ще продължи график в междублокови пространства и паркове.
 
Кампанията ще продължи с озеленяване в дворове на учебни заведения и детски градини под надпис " Моето зелено учебно заведение ". Екипът на Столична община ще се обърне към управленията на учебните заведения и детските градини, които да основат вътрешна организация и по този начин да включат учениците в саденето на растенията.
 
Зам.-кметът по екология Йоана Христова съобщи, че стартира работа по основаването на нова гора сред кварталите " Люлин " и " Суходол ". Гората ще е с повърхност 225 декара и се чака в нея да бъдат засадени 125 000 дървета в границите на три залесителни сезона.

В самодейността ще бъдат привлечени и доброволци - столичани, които да се включат в процеса по засаждането й. Материалите ще бъдат предоставени от Столичната община.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР