Над 150 търговски обекта ще има компанията към края на

...
Над 150 търговски обекта ще има компанията към края на
Коментари Харесай

Xiaomi утроява броя на магазините си в Европа

Над 150 търговски обекта ще има компанията към края на годината

Европа се обрисува като един от основните пазари за Xiaomi (източник: Xiaomi)

Китайската компания Xiaomi възнамерява в близка вероятност да усили внезапно броя на личните си магазини на територията на Европа, заяви CNBC. Очаква се утрояване на точките за продажби на компанията.

В края на 2018 година производителят на смарт телефони и друга електроника разполагаше с към 50 магазина в Европа. Но още към края на актуалната година броят на комерсиалните обекти на Xiaomi на Стария континент ще надвиши 150.
още по тематиката
„ Това е огромна цел за нас “, разяснява вицепрезидент на компанията по време на Световния мобилен конгрес (MWC 2019), който се организира в Барселона тази седмица.

Xiaomi, както и други китайски производители на смарт телефони, развиват интензивно бизнес на европейския пазар. Докато през четвъртото тримесечие на 2017 година Xiaomi контролираше 3,6% от пазара в района, то година по-късно делът й възлиза на 6%, по данни на Canalys.

В листата с водещите снабдители на смарт телефони в Европа Xiaomi се подрежда директно след Топ 3 на пазара – Samsung, Apple и Huawei, сочат данните на анализаторските компании.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР