Над 150 приложения от каталога Google Play разпространяват Windows червея

...
Над 150 приложения от каталога Google Play разпространяват Windows червея
Коментари Харесай

В Google Play се появи червей за Windows

Над 150 приложения от каталога Гугъл Play популяризират Windows червея Ramnit.
Информацията е на уеб-портала Ars Technica, който цитира антивирусната компания ZScaler. Червеят не нанася никаква щета на Android устройствата, само че нападна десктоп компютрите.

Ramnit се съдържа в приложенията, основани от разнообразни разработчици и предопределени за най-разнообразни цели. Към датата на публикуването на тази информация от специалистите на ZScaler, всички приложения, съдържащи червея, към този момент са отстранени от Гугъл Play. Но няма гаранция, че нещо сходно няма да се появи още веднъж.

ZScaler посочи, че Ramnit заразява всички файлове с разширения.exe,.dll,.html и.htm. Обикновено това става при включването на смарт телефона или друго мобилно устройство към персоналния компютър. Попадайки в междинната операционната система Windows, червеят стартира да събира данни, в това число за сметки, пароли, бисквитки, ключове за онлайн банкиране и така нататък

След това червеят започва механизъм за размножаване и разпространяване, посредством който се заразяват нови устройства, образувайки по този метод единна мрежа. Новият компютърен вирус е изключително рисков за организации със свързани в местна мрежа многочислени Windows компютри.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР