Над 150 млн. лв. е реализираният износ от български производители

...
Над 150 млн. лв. е реализираният износ от български производители
Коментари Харесай

Над 150 млн. лв. износ на български продукти с Лидл България за последните 3 години - Общество

Над 150 млн. лева е осъщественият експорт от български производители в европейската мрежа на Lidl в интервала 2019-2021 година За трите години 252 разнообразни продукта на 58 родни компании доближиха до 27 европейски пазара с помощта на партньорството с Лидл България.

„ Вече 10 години Lidl обезпечава на българските производители благоприятни условия за развиване и реализация освен у нас, само че и на външните пазари. Дори през пандемичната 2020 година успяхме да запазим двуцифрен растеж на износа, макар провокациите. Само за последните 3 години (2019-2021 г.) растежът в експортния оборот на българските производители е над 110%. Всичко това е принос освен за развиването на самите компании – растеж в произвеждане, личен състав, конкурентоспособност като цяло. Тези резултати се трансформират в мотор за напредък и принос към българската стопанска система “, съобщи Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

Впечатляващите резултати, които показват устойчивия триумф и благоприятни условия за напредък на българските производители взаимно с Лидл България, компанията обобщава в особено книжно издание. В него са намерили място данни за резултатите от износа, осъществен от българските сътрудници на Лидл България за последните 3 години – 2019-2021. В изданието са показани и 10 български компании – Белла България, Веселина Трейд, Виктория Нутс, Випера, Джени Ово, Млечни артикули, Нухелт, Смарт Органик, Тандем-Попово и Цима 99. Те са едни от най-хубавите образци на това взаимно партньорство с впечатляващи резултати както на българския пазар, по този начин и във връзка с износа.

За интервала 2019-2021 година страната с максимален дял – 36%, в експортния оборот, осъществен в европейската комерсиална мрежа на Lidl, остава Румъния. За тези 3 години 34 родни производители са осъществили експорт на 89 разнообразни продукта на обща стойност 55 млн. лева, като най-продаваният артикул в северната ни съседка е пълнозърнест самун със семена.

Сред топ 5 страните по мярка на износа се подреждат Гърция с оборот в размер на 32 млн. лева, което е 21% от общия оборот, Германия с 11,5% от оборота, Сърбия с 8,4% и Унгария с 9 млн. или 6% от осъществения оборот за последните 3 години.

Повече елементи за систематизираните резултати, реализирани от българските производители взаимно с Lidl, могат да се видят в специфичното издание „ Износ с Лидл България “ онлайн на.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР