Над 150 млади дръвчета бяха засадени в различни райони на

...
Над 150 млади дръвчета бяха засадени в различни райони на
Коментари Харесай

Залесиха над 150 дръвчета в Шумен за седмица

Над 150 млади дръвчета бяха засадени в разнообразни региони на Шумен за по-малко от седмица. Те са тук-там, където в никакъв случай не е имало зеленина или където са били отсечени рискови остарели дървета. Близо 10 000 стръка теменужки са посадени в цветните пространства по централната улица на града. Още над 7000 коренчета, създадени от Оперативна програма „ Паркове и обредна активност “, към този момент красят други региони на града. Топлото и влажно време през последните няколко дни е разрешило да се работи интензивно по есенното залесяване в Шумен, оповестяват от кметството.

Новите фиданки са по улиците „Тича“, „ Антим I ” и на близката детска площадка, по „ Съединение “, в централната част на града по бул.„ Славянски “, ул. “ Добружда “, по локалното платно на бул.„ Симеон Велики “ при започване на квартал „ Тракия “, на ул. “Родопи ”, “Гео Милев ”, “Сакар ” и други.

В региона на зала „ Арена Шумен “, по ул. „ Васил Друмев “ и на още места в града са засадени в допълнение лъжекипариси, храстовидни типове и други иглолистни дървета.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР