Над 150 любители на планинското колоездене се включиха във второто

...
Над 150 любители на планинското колоездене се включиха във второто
Коментари Харесай

Стотици се включиха за втора година в състезание за планинско колоездене

Над 150 фенове на планинското колоездене се включиха във второто подред съревнование „ XCO Княжево “, описа за БГНЕС ръководителят на клуб Veloraptor Калин Русев, който e уредник. Това е съревнование по планинско колоездене, което се прави на обиколки, на относително късо трасе.

„ Това е съревнование, което не допуска доста участници, тъй като се прави по тесни пътеки. Ако се струпат доста хора е рисково. Очакваме двойно повече участници и аудитория спрямо предходната година. За втора година сами си организираме надпреварата, защото си нямаме федерация, която е банкрутирала, описа уредникът.

Събитието е доста атрактивно и налично за всички, описа уредникът. То е част и от българските колоездачни серии.

Тази година и трасето е по-добро от предходната година, времето също е с нас. Регламентът е доста елементарен – караш, гледаш да не паднеш и да финишираш с усмивка “, изясни в резюме изискванията Калин Русев.

Предвидени са общо 3 старта – два спортни ( “Елит ” и “Хоби ”) и един любителски: Елитните състезатели ще вършат по 6 обиколки, занимание състезателите по 3 или 4, децата по 2. Партньор на събитието е Столична община. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР