Над 150 компании участват в най-свежите изложби, посветени на индустрията

...
Над 150 компании участват в най-свежите изложби, посветени на индустрията
Коментари Харесай

Откриха изложенията „Природа. Лов. Риболов“ и „Цветна пролет“ в Панаира

Над 150 компании вземат участие в най-свежите изложения, отдадени на промишлеността за свободното време, домa, фамилията и природата. Данните заяви основният шеф на Международен панаир Пловдив доцент доктор Иван Соколов на специфична конференция през днешния ден във връзка откриването на „ Природа. Лов. Риболов “ и „ Цветна пролет “. „ Смятаме, че ни предстоят две сполучливи изложби с наситена и богата съпътстваща стратегия, в която има за всеки по нещо. Специални мероприятия за деца и възпитаници, атракции за възрастни, занимания и приятни изненади “, посочи той.
Прочетете още
Посетителите ще видят богато многообразие от артикули и аксесоари, висококачествено съоръжение за лов, лов на риба, различен туризъм и спортове. Яхти, лодки, АТВ-ата, оптики и къмпинг съоръжение оформят експозицията за феновете на рискови водни прекарвания и планински преходи. Градинарите и фермерите ще открият цветя, овошки, семена, разсад, декоративни дръвчета и шубраци, стъклени и полиетиленови оранжерии, култивиран мебели, саксии и други цветни елементи за балкони и веранди. „ Общо 20 страни вземат участие в изложбите тази седмица “, заключи доцент Соколов данните, включващи идните издания на Италианския фестивал на хубостта и прическата и Международните киноложки изложения.

„ Природа. Лов. Риболов “ показва и активността на държавните горски предприятия, институции и сдружения и дивечовъдната активност. „ Гората е зеленото благосъстояние на България “, акцентира инж. Стоян Тошев, изпълнителен шеф на ИАГ. Всяка година, при започване на месец април, лесовъдската гилдия отбелязва своя професионален празник – Седмицата на гората. По този мотив на следващия ден на специфична гала ще бъдат отличени най-хубавите чиновници на Агенцията. „ Единствените фрагменти в региона на ловното стопанство у нас се образоват в Лесотехническия университет “, акцентира ректорът на вуза доцент доктор Христо Михайлов. Висшето учебно заведение е сътрудник в „ Природа. Лов. Риболов “, само че следващата година възнамерява съдействие с Пловдивския панаир и за „ Цветна пролет “. В Лесотехническия университет има специалности като ландшафта архитектура, различен туризъм и уелнес, които кореспондират с задачите на профилираната галерия, стана ясно от думите доцент Михайлов. „ Участието ни тази година е отдадено на 140 години проведено ловно придвижване “, уточни инж. Васил Василев, ръководител на Националното ловно-рибарско съдружие „ Съюз на ловците и рибарите в България “ (НЛРС-СЛРБ). Данните за проведения ловджийски туризъм в България през 2023 заяви заместник–директорът на ИАГ Росен Райчев. По думите му при едрия дивеч във всички ловностопански региони като цяло са се формирали постоянни дивечови популации, които последователно нарастват. Трендът при благородния елен и лопатара е натоварен и прогресивен. При сърната също се записва повишаване, само че към момента запасите са незадоволителни. 7% растеж на запасите при дивата свиня за предходната година регистрира експертът. Статистиката при дребния дивеч също е позитивна. „ Приходите от проведен ловджийски туризъм през 2023 година са 7 278 713 лева Постъпленията от държавните ловни стопанства са в размер на малко над 5,5 млн. лева “, разгласи Росен Райчев. При трофеите също има положителни резултати, като единствено при благородния елен са присъдени 68 златни медала, стана ясно от презентацията му.

„ Миналата година Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури е направила 15 381 инспекции, от които 609 взаимно с Министерство на вътрешните работи, “ уточни Сергей Костадинов, основен секретар на Агенцията. Конфискувани са 708 уреди на бракониери, над 5 тона конфискувана риба е дарена на обществени домове, а над 8 тона жива риба е върната назад във водоемите. „ ИАРА ще показа в границите на „ Природа. Лов. Риболов “ по какъв начин реализира контролната си работа на специфичен щанд “, изясни заместник-директорът Ясен Киров.

„ Чрез въвеждането на електронно позволение за лов страната прави вероятното да понижи нарушаванията на Закона за лова “, означи и Стоян Тошев една от ограниченията за битка с бракониерството. Той разяснява концепцията за прекосяването на държавните ловни стопанства в частни ръце. „ Това е въпрос на политическо решение. Другият вид е предприятията да се обособят в обособена държавна организация “, сподели инж. Тошев.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР