Над 150 кардиолози ще преглеждат безплатно в продължение на три

...
Над 150 кардиолози ще преглеждат безплатно в продължение на три
Коментари Харесай

Национална кампания Кардиологична грижа за дълъг и пълноценен живот

Над 150 кардиолози ще преглеждат гратис в продължение на три месеца пациенти от 73 общини в страната. Инициативата е част от националната акция за предварителна защита на сърдечносъдовите болести, наречена " Кардиологична грижа за дълъг и пълностоен живот ".

Плевен

Идеята е на Българския кардиологичен институт и Националното съдружие на общините с медийното партньорство на Българска национална телевизия и е ориентирана към обитаемоте места, в които няма непрекъснато работещи кардиолози.

Прегледите в границите на акцията са безвъзмездни, не се заплаща и потребителска такса. Екипите ще работят по график. Пациентите под 50 години със съществени сърдечносъдови болести стават от ден на ден, най-много тъй като не обръщат в точния момент внимание на хипертоничната болест на сърцето, считат кардиолози.
доцент Сотир Марчев, изп. шеф на Български кардиологичен институт: Хората по дребни обитаеми места не са обхванати от кардиологична помощ по няколко аргументи. Едната причина - има места, където просто няма кардиолози. Кардиолозите в България сме неравномерно разпределени.
проф. Тони Веков, Български кардиологичен институт: Предварително записаните искащи за прегледи даже нас ни изненадаха - все още са над 12500 индивида, в това число от дребни градове, където има записани пациенти над 500.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР