Над 150 000 зрители са гледали излъчените до момента седем

...
Над 150 000 зрители са гледали излъчените до момента седем
Коментари Харесай

Софийската опера се похвали с над 150 000 зрители онлайн

Над 150 000 фенове са гледали излъчените досега седем представления на Софийската опера и балет , похвалиха се оттова. Благодарение на интернет и изключителното състояние изкуството на операта доближава до доста повече фенове, в сравнение с посреща залата на бул. " Дондуков ". От културната институция допълват, че получават хиляди мнения в целия набор от позитивни страсти - от признателност до истински екстаз от играта на артистите, диригентите, режисурата, сценографията, костюмите.

Рекордьор по интерес е излъчената на 15 март българска историческа опера " Борислав ", гледана от 28 000 души. Разбира се, доста от тези фенове може би не са изслушали и изгледали цялото зрелище, само че въпреки всичко самодейността бележи огромен интерес.

И през тази седмица Софийската опера ще продължи да предлага в интернет записи на свои спектакли, на които можете да се насладите от дивана даже по спортен екип или пижама. 

В петък, 3 април от 17:00 ч. е началото на " Жизел " по музика на Адолф Адам  и с присъединяване на Марта Петкова, Емил Йорданов, София Цуцакова, Боряна Петрова, Джон Абенанти, Венера Христова, Памела Пандова. Диригент е Борис Спасов, хореографията е на Ж. Корали, Ж. Перо, М. Петипа. Постановката на Петър Луканов е запис от 27 октомври 2019 година

Звездите на Болшой спектакъл Екатерина Крисанова и Иван Василиев участват в " Дон Кихот " по музика на Лудвиг Минкус , тази събота, 4 април, още веднъж от 17:00 ч. В режисьорския план на Петър Луканов се изявяват и солистите на родния балет Цецо Иванов, Боряна Петрова, Венера Христова, Памела Пандова, Милена Тодорова, Кирил Иванов, Георги Аспарухов, Еленко Иванов, Ивана Харизанова. Диригент е Павел Клиничев от Болшой спектакъл, а " Дон Кихот " също е запис от тазгодишния (сезон 2019/2020), евентуално прибързано завършил, сезон на оперния спектакъл.

В 16:00 ч. в неделя пък стартира " Атила " от Джузепе Верди с присъединяване на международния бас  Орлин Анастасов. Освен него в спектакъла, режисиран от шефа Пламен Карталов пеят още Венцеслав Анастасов, Радостина Николаева, Венцеслав Анастасов, Даниел Дамянов, Димитър Станчев, Пламен Папазиков. Диригент е Алесандро Санджорджи. Записът е от 2011 година

Стриймингът може да се гледа в уеб страницата на Софийската опера operasofia.bg, както и в YouTube канала и фейсбук страницата на оперния спектакъл. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР