Над 150 000 души участваха в протеста в Букурещ организиран

...
Над 150 000 души участваха в протеста в Букурещ организиран
Коментари Харесай

Протест срещу сталинисткото правосъдие в Румъния

Над 150 000 души участваха в митинга в Букурещ проведен от ръководещата коалиция в Румъния против " злоупотребите в правосъдната система в страната ".
" Този митинг бе опит от страна на ръководещите да се преборят с тези, които провеждат демонстрации с изказванието, че държавното управление пречи на антикорупционните процеси в Румъния ", съобщи Аджерпрес, представена от БГНЕС.
На митинга в столицата участваха министър председателят на страната Виорика Дънчила и много министри от нейния кабинет. На големи транспаранти пишеше: " Стоп на сталинистките процеси " и " Искаме правораздаване, а не политическа полиция ".
Лидерът на ръководещата Социалдемократическа партия Ливиу Драгнеа, който се счита за най-мощната политическа фигура в Румъния, чака присъдата си от антикорупционен развой на 21 юни. Според следствието Драгнеа е основал проведена незаконна група, която е фалшифицирала документи с цел да получи средства от Европейски Съюз. Поради друга присъда от 2016 година, за изборна машинация, той не може да бъде определен за министър председател на Румъния. Драгнеа бе посрещнат с аплодисменти от участниците в митинга, които се събраха на централния площад " Виктория ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР