Над 15 свидетели бяха разпитани от Специализирания съд в Бургас

...
Над 15 свидетели бяха разпитани от Специализирания съд в Бургас
Коментари Харесай

Разпитват свидетели, видели помагачите за атентата в Сарафово

Над 15 очевидци бяха разпитани от Специализирания съд в Бургас по делото за атентата в Сарафово. Съдът заседава в морския град за по-голямо облекчение на очевидците, които са главно от Равда и Несебър. Бомбеният атентат стана на 18 юли 2012 година, в 17:23 часа локално време, при което починаха 7 души и 35 бяха ранени.

Сред жертвите бяха петима израелски туристи от рейса, водачът, който от летището трябвало да ги откара в хотела им в Слънчев бряг и атентаторът, който дефакто се самовзривил с раницата-бомба, която се опитвал да сложи в багажното поделение. Тя гръмнала, откакто била задействана отдалечено от двама съучастници на атентатора, които очевидно следили в профил какво се случва. В миг, в който, няколко израелци се скарали с камикадзето, че ги прережда, те натиснали копчето и устройството се взривило.

Подсъдими задочно са двама ливански жители – Мелиад Фарах /представял се и като Браян Джеремая/ и Хасан Ел Хадж Хасан /представял се и като Ралф Рико/, които към този момент над пет години се търсят с алена бюлетина на “Интерпол”.

В сряда бяха разпитани хора, които са виждали и контактували с двамата помагачи. Николинка и Божидар Андрееви, притежатели на фамилния хотел “Андреев” в Несебър описаха, че шест дни при тях е обитавал Ралф Уилям Рико. Той показал персонална карта от Мичиган, по време на регистрацията в хотела с това име. Не ядял свинско, а най-вече сьомга и ходел с неизменима алена безбойлна шапка.

На фотографията в персоналната карта бил с перука и шапка, а в Несебър-с къса коса, бил тъмничък, в никакъв случая бял, описа хазяйката Андреева.Отначало споделил, че ще остане единствено един ден, само че след това се върнал и в продължение на пет дни си плащал всяка заран в девет за престоя. Давал банкнота от 50 лв., прибирали му 20 лв.. Излизал откакто плащал, нормално с раница на гърба и следобяд се прибирал. Никой не го е виждал да приказва по телефон, в никакъв случай не изискал и интернет. С личния състав разговарял, даже на смешка му казвали “Рико от Порто Рико”. Обяснявал, че в Несебър е “very nise”, доста хубаво и постоянно бил доста сияен.

“В това време в Несебър имаше студенти от Дания, мислех, че той е студент. Понякога го виждах не с раницата, а с плажна забрадка на гърба, която след това той остави в хотела, описа още Николинка Андреева. Рико бил отседнал в хотелска стая номер 52, бил доста сияен. В деня на атентата излязъл по същото време и споделил “чао”. Обяснил, че си е намерил преференциални самолетни билети от Варна и ще пътува.

“Чак когато в пресата излезе същата фотография, тогава открих, че това е той”, изясни свидетелката.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР