Над 15 проекта за строителството на жилищни комплекси в южните

...
Над 15 проекта за строителството на жилищни комплекси в южните
Коментари Харесай

Мащабно строителство в Пловдив

Над 15 плана за строителството на жилищни комплекси в южните региони на Пловдив бяха прегледани от Експертен съвет за устройство на територията (ЕСУТ). Повечето от тях са признати, а останалите са върнати поради проблеми по регулацията на уличната инфраструктура.

Новите комплекси ще бъдат осъществени в Беломорски, Остромила,местностите „ Гуджуците” и „ Терзиите”. Общото сред всички тези региони са, че по градоустройство са отредени за ниско строителство – до 15 метра кота корниз. Проектите ще бъдат осъществени на терени с повърхност сред 1000 и 5000 кв.м.

Интересно е да се означи, че напорът на нови планове идва година преди да бъде утвърден новия Общ организационен проект на Пловдив. След неговото влизане в действие притежателите ще могат доста по-лесно да осъществят плановете си. Също по този начин след влизането му в действие земеделската земя ще може да се преобразува с подаването единствено на едно заявление. За последните три месеца има над 20 заявки, входирани в Община Пловдив и Регионална инспекция за опазване на околната среда за смяна на предназначението на терените.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР