Над 15 милиона бебета се раждат преждевременно всяка годинаНад 15

...
Над 15 милиона бебета се раждат преждевременно всяка годинаНад 15
Коментари Харесай

17 ноември е Световен ден на недоносените бебета

Над 15 милиона бебета се раждат прибързано всяка година

Над 15 милиона бебета се раждат прибързано всяка година, а единствено в Европа те са към 500 000. Над 1 милион бебета умират всяка година в резултат на прибързано раждане, заради затруднения. В България статистиката също е тревожна – над 6 хиляди бебета годишно се раждат прекомерно рано.

Това значи, че недоносените бебета съставляват най-голямата група пациенти измежду децата, а броят им продължава да нараства. Още по-тревожно е, че това се случва на фона на наклонността към понижаване на общия брой раждания. Непрекъснато се усилва и броят на недоносените с рисково ниско тегло – под 1000 гр. Грижата за най-малките и нежни пациенти възлиза на повече от 26 милиарда евро годишно. В България грижата за едно недоносено бебе може да доближи 1000-2000 лева дневно.

Тази потресаваща статистика е повода за това да съществува Световен ден на недоносеността – 17 ноември. Ден, в който вниманието да бъде ориентирано към тези най-мънички и борбени деца, огромна част от които макар всички компликации, с които се сблъскват въпреки всичко оцеляват и освен това – израстват като здрави деца. Но, с цел да се понижи броят на преждевременните раждания, с цел да се понижи броят на смъртността измежду недоносените бебета и да се понижи процентът на уврежданията измежду недоносените – е належащо да се приказва за проблемите и хората, както и експертите да бъдат допустимо най-информирани./ http://www.velikotarnovo.utre.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР