Над 15 хиляди фенове на Ювентус подписаха петиция, която зове

...
Над 15 хиляди фенове на Ювентус подписаха петиция, която зове
Коментари Харесай

Десетки хиляди от Юве поискаха заличаване на Конте

Над 15 хиляди почитатели на Ювентус подписаха петиция, която зове за унищожаване звездата на Антонио Конте от клубния стадион. Те желаят на същото място почетна звезда да получи отдръпналия се преди дни полузащитник Клаудио Маркизио.

В неделя цяла Италия ще тръпне около най-големия футболен мач в Серия А, когато Интер ще посрещне Юве на своя „ Джузепе Меаца”. През лятото Конте, който до неотдавна беше възприеман за легенда на „ бианконерите” и като състезател, и като треньор, се съгласи да поеме най-големия зложелател и с това загуби уважението на една немалка част от фенската маса, която стои зад торинци. Дори апелите на знаци за Юве като Леонардо Бонучи и Джанлуиджи Буфон не уталожиха напрежението и сега Конте се явява изменник в очите на мнозина.

На „ Ювентус Стейдиъм” беше построена специфична Пътека на славата, където всеки от най-заслужилите играчи в клубната история бива увековечен със своя звезда. Конте от дълго време получи такава, само че в този момент почитателите намерено желаят нейното изтриване и подмяната ѝ с такава на името на Маркизио.

Според „ Тутоспорт” президентът на Ювентус Андреа Аниели няма да се огъне под публичния напън, защото още преди месеци наложи несъгласие на сходен ход. В момента 50 почетни звезди красят „ Ювентус Стейдиъм”.

Атаката против Конте обаче е вторият важен ход на „ бианконерите” в дните преди основния мач. По-рано тази седмица Ювентус като клуб поде следващ опит за връщане на скудетото си от 2006 година, което беше отнето и присъдено на Интер вследствие реферския скандал „ Калчополи”.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР