Над 15 души са задържани при мащабната акция на ГДБОП

...
Над 15 души са задържани при мащабната акция на ГДБОП
Коментари Харесай

Над 15 са задържаните при спецакцията в Монтана

Над 15 души са арестувани при огромната акция на ГДБОП на територията на Монтана, както и на София. Операцията е под надзора на Специализираната прокуратура.

Тя е извършена главно на територията на Монтана рано тази заран. На всички входно-изходни артерии на града имаше засилено наличие на полиция и жандармерия.

Арестите са свързани с проведена незаконна група, разследвана от към година. Тя се е занимавала с рекет и насила посредством нанасяне на телесни повреди, палежи и взривявания.

" Към момента са арестувани повече от 15 души, в това число в София и Монтана. С лицата се работи, извършени са над 25 претърсвания на разнообразни обекти. Иззети са наркотични субстанции, парични суми, хладно оръжие и други доказателства, които касаят следствието. В рамките на идващия ден ще стане ясно кои и какъв брой лица ще бъдат привлечени към наказателна отговорност и съответните текстове, по които те ще бъдат привлечени в качеството на обвинени ", изясни зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Повечето от арестуваните са от Монтана. Сред тях е и кикбоксьор, родом от града. През 2013 година той е получил упрекнати по делото " Килърите 2 ".

Случаят се следи от екип прокурори, които ще преценяват в идващите дни ограниченията за неотклонение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР