Над 15 души бяха задържани при мащабна акция на ГДБОП

...
Над 15 души бяха задържани при мащабна акция на ГДБОП
Коментари Харесай

Спецакция в Монтана срещу група за наркотрафик и изнудвания

Над 15 души бяха арестувани при огромна акция на ГДБОП и жандармерията в Монтана. Акцията е под контрола на профилираната прокуратура. Разбита е проведена незаконна група, занимавала се с рекет, палежи и разпространяване на опиати.

Монтана

По време на акцията рано сутринта полиция и жандармерия блокира всички входно-изходни пътища на територията на Монтана.

Разследването на разрушената проведена незаконна група е траяло близо година, посочи зам.-главният прокурор Иван Гешев.
Иван Гешев, заместник-главен прокурор: Проведени са над 25 претърсвания на разнообразни обекти. Иззети са наркотични субстанции, разнообразни парични суми, хладно оръжие и други доказателства, които касаят следствието.
Гешев удостовери, че измежду арестуваните в София е и известният с незаконната си активност Мартин Антов от Монтана, обвързван и с делото " Килърите 2 ". За него имало и сведения, че е рекетирал главно аграрни производители от района.
Иван Гешев, заместник-главен прокурор: Към момента има данни, че той е на управително равнище в тази конструкция, макар че в случай че държа да съм акуратен и все още няма повдигнато обвиняване за това, че той е провел или управлявал незаконна група. Знае се, че и се работи в посока, че сегментът на тази група е в две посоки - едната част - насилствени дейности, рекет, другата е наркоразпространение.
До на следващия ден се чака да стане ясно на кои от арестуваните ще бъдат повдигнати обвинявания, както и какви ограничения за неотклонение ще им изиска спецпрокуратурата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР