“Над 15 000 могат да работят в завода на Volkswagen,

...
“Над 15 000 могат да работят в завода на Volkswagen,
Коментари Харесай

Карлос Контрера: Със завода на VW Турция краде 15 000 работни места и милиарди евро от София


“Над 15 000 могат да работят в завода на Volkswagen, в случай че той е в България, Брутният вътрешен продукт на страната ще нарасне с 3%”.

Тези калкулации, съпроводени с прогноза за развиването на северните софийски региони, повишение на виталния стандарт на десетки хиляди фамилии и възстановяване на инфраструктурата в столицата, направи ръководителят на политическа група „ Патриоти за София “ в Столичния общински съвет и член на националното управление на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване Карлос Контрера.

България към момента има късмет вторият по-големина цех на Volkswagen за Европа да бъде издигнат тук – изключително след скандалните разкрития, че Турция се готви да даде нерегламентирана държавна помощ на немския тръст, счита още Контрера.

Патриотът прави и още разкрития за готвената договорка, които са в остро несъгласие с интернационалното законодателство. А точно – съгласно настоящото митническо съглашение сред турската страна и най-големия им търговски сътрудник – Европейският съюз – режимите за даване на държавна помощ са хармонизирани с режимите за даване на държавна помощ в страните-членки. В случай че Турция и Volkswagen заобиколят митническото съглашение, първите би трябвало да бъдат изключени от митническото съглашение, а вторите солено санкционирани. Слухове в турската преса стигат още по-далеч, потвърждавайки че държавното управление готви голяма социална поръчка и турската администрация ще бъде оборудвана с колите, създадени в Измир.

Построяването на завода в Турция, а не в България, би означавало двуличие и безвластие, безапелационен е патриотът. Въпреки че тази борба наподобява далечна на елементарния човек и даже е вземана на майтап в България, тя визира директно живота на над 15 хиляди българи и индиректно на доста повече. Ако този цех бъде издигнат в северната част на столицата – в регион „ Кремиковци “, трайно открита промишлена зона, а не в Измир – смяната за района в числа би звучала по този начин:

– 15 000 нови работни места в зона „ Кремиковци “ със междинна работна заплата над 3000 лв. бруто;

– експорт за над 10 милиарда лв. годишно, евентуално близо 15 милиарда лв. при натоварване на цялостен потенциал от 700 000 автомобила;

– напредък на Брутният вътрешен продукт с към 3% годишно.

Косвените преимущества съгласно Вътрешна македонска революционна организация биха били:

– опция за привличане на вложения в жилищни здания в цялата дъга Кремиковци-Доброславци-Божурище;

– ускорено развиване на северните региони на София – единствената посока, в която градът може към този момент да пораства – без общински и държавни инвестиции;

– фрапантно усъвършенстване на транспортната инфраструктура към София.

“Тези аргументи са повече от задоволителни, с цел да се борим заводът да бъде издигнат тук. Сега е моментът София и България да създадат пробив за милиарди в международната стопанска система. София и България са дорасли и заслужават да бъдат част от международното автомобилостроене. Заводът да бъде построен в Турция значи тъпчене на работещи съглашения, легитимиране на корупционни схеми на най-високо равнище и не на последно място – непотребен подарък към една страна, потвърдила неведнъж, че не желае да се впише в Европейския съюз, а в противен случай – поставя поредни старания да се върне към тъмното си минало на ислямизатор”, приключи общинският консултант на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР