Над 15 000 души са били подкрепени по 124 проекта,

...
Над 15 000 души са били подкрепени по 124 проекта,
Коментари Харесай

Над 15 000 души са получили подкрепа по проекти, финансирани от Фонд Социална закрила през 2018 г.

Над 15 000 души са били подкрепени по 124 плана, финансирани от Фонд "Социална протекция " (ФСЗ) към Министерството на труда и обществената политика (МТСП) през 2018 година Това е оповестено по време на съвещание на Управителния съвет на фонда, на което беше признат доклад за активността за миналата година, оповестиха от пресцентъра на министерството.

Със средства от Фонд "Социална протекция " са финансирани действия, с които е подкрепено действието на 36 публични трапезарии, 10 обществени услуги и 11 плана за образуване и осъществяване на културни, спортни и други мероприятия, ориентирани към консуматори на функциониращи обществени услуги. Финансирани са и 67 плана за реорганизация и рационализация на съществуващата материална база за даване на обществени услуги.

При реализирането на дейностите на ФСЗ през 2018 година са усвоени 6 065 367 лева Разходването на средствата е по две стратегии "Предоставяне на обществени помощи при използване на диференциран метод " и "Социално включване на други рискови групи от популацията ".

Чрез активността си ФСЗ дава опция на организациите от неправителствения бранш да се утвърдят като снабдители на обществени услуги и да получат поддръжка за осъществяване на начинания, които не могат да бъдат подкрепени по различен метод, се показва в известието.

Фондът дава гъвкави благоприятни условия за финансиране на новаторски подходи и стратегии в региона на обществените услуги и общественото подкрепяне. Фонд "Социална протекция " подкрепя лица и фамилии в затруднено състояние, когато са изчерпани всички други нормативно избрани благоприятни условия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР