Над 1400 пловдивчани са подали молби за получаване на енергийни

...
Над 1400 пловдивчани са подали молби за получаване на енергийни
Коментари Харесай

Над 1400 молби за енергийни помощи са подадени в Пловдив

Над 1400 пловдивчани са подали молби за приемане на енергийни помощи за отопление. От Дирекция „ Социално подкрепяне " в града чакат с близо 20% да се усилят искащите да получат държавната помощ.

Пловдив

Тази година помощите за отопление се усилват с близо 100 лв.. Така правоимащите ще получат близо 466 лв. за целия отоплитен сезон. Няма промени в изискванията за кандидатстване.
Надя Танева - шеф „ Социално подкрепяне " -Пловдив: Лицата би трябвало да бъдат безработни. Не би трябвало да имат компании на свое име и също така не би трябвало да имат продажби или прекачване на парцели в миналите 5 години, само че които не надвишават сумата от 4500 лв..
Парите се отпускат еднократно и са за три типа отопление. Интересна наклонност през тази година е, че пловдивчани всеобщо аплайват за електрическа сила.
Надя Танева - шеф „ Социално подкрепяне " -Пловдив: Ако наклонността преди беше за твърдо гориво в натура все още всичките тези съвсем 1400 заявки единствено към 40 са за твърдо гориво в натура.
Много от тези, които се отопляват с дърва, избират да ги купят още през лятото. И складовете към този момент са заредени.
Георги Стойков - притежател на склад за дърва: В момента цената е сред 95 и 100 лв. за пространствен метър нарязани, нацепени дърва. Говорим за твърда широколистна дървесина - дъб, бук, габър.
Молбите за финансовата помощ се подават до 30 октомври.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР