Над 1400 фиша и повече от 500 акта са съставени

...
Над 1400 фиша и повече от 500 акта са съставени
Коментари Харесай

МВР: Дрогираните шофьори през лятото не са повече

Над 1400 фиша и повече от 500 акта са формирани след полицейската акция против шофиране под въздействието на опиати и алкохол, която стартира на 7 юли.

Само в събота са открити 27 водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол. Под влияние на наркотични субстанции са засечени да карат 8 души, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

За да се понижат злополуките на пътя от Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, предлагат да не се работи кампанийно, а контролът на Министерство на вътрешните работи да е повишен целогодишно.

Дни след злополуката на булевардите “Черни връх” и “Арсеналски” на 5 юли полицията стартира акция в цялата страна за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата с акцент недопускане на ръководство на коли от водачи използвали алкохол и опиати.

Не може да се каже, че броят на злополуките поради приложимост на опиати е по-голям през лятото, изяснява Росен Рапчев от Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата”.

“През летните месеци се усилва броят на пътните произшествия и това е директна взаимозависимост от увеличение на интензивността на придвижването. А действително видяно хората, които използват алкохол и неразрешени вещества – наркотични субстанции, те по принцип ги използват целогодишно и по тази причина не би трябвало да е кампанийно, а цялостната активност на Министерство на вътрешните работи да е ориентирана всекидневно към такова противодействие”.

Наркотиците могат да забавят или да ускорят реакциите на водачите, само че нито единия, нито в другия случай оказват помощ за решаването на обстановките на пътя,

изяснява доктор Сава Савов, невролог от Шумен и част от екипа на Спешното поделение на болничното заведение в града.

“Забързването на реакциите не взема решение обстановките на пътя, а също го утежнява, защото казусът е в съответната преценка. Психоактивни субстанции нямат място в съответното шофиране”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР