Над 140 деца от Стрелча се събраха на площад „Дружба“

...
Над 140 деца от Стрелча се събраха на площад „Дружба“
Коментари Харесай

Децата на Стрелча вече знаят, че отпадъците трябва да се събират разделно


Над 140 деца от Стрелча се събраха на площад „ Дружба “ и макар упованието за дъжд и неприятно време бяха заредени с празнично въодушевление. Причината – проведения от „ Екопак България “ и община Стрелча в навечерието на празника на детето 1 юни детски празник, отдаден на тематиката за опазването на природата и разделното събиране на боклуци от опаковки. Деца от ЦДГ „ Д-р Стайко Стайков “ и учебните заведения „ П.Хилендарски “ и „ Св. Св. Кирил и Методий “ се срещнаха с героите от парка Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, персонажи от просветителния куклен театър „ Приказка за юначета с празни тумбачета “ на „ Театъра на приказката – София “. Героите описаха на децата по какъв начин би трябвало да се събират отпадъците, с цел да се опази планетата чиста. Те се научиха, че отпадъците, които се депонират, замърсяват природата, а събраните разделно боклуци се рециклират и по-късно заживяват нов живот.

Приказката образова децата кой тип боклук в кой пъстър резервоар би трябвало да се изхвърля. Всички деца танцуваха с кукловодите и героите от спектакъла, участваха в съревнование по подбиране на боклуци, а най-после всеки си потегли с дарове – комикс брошура за оцветяване и магнити с персонажите от кукления спектакъл.

Представлението е част от пролетното турне на „ Театър на приказката – София “ по самодейността на „ Екопак България “ „ Нахрани ме разделно “. То се организира в партньорство с общините Ботевград, Своге, Тутракан, Плевен, Правец, Панагюрище, Тетевен, Пещера и Стрелча. В спектакъла на понятен за децата език се слага казусът за отговорността на всеки гражданин на Земята към опазването на природата. Това е реализация на задачата на „ Екопак България “ – да образова най-малките, с цел да стигнат зелените послания и до възрастните. „ Защото децата са най-хубавите посланици на зелената концепция и постоянно възпитават потребни привички у възрастните “, уверени са в „ Екопак България “..

Образователната пиеса „ Приказки за юначета с цялостни тумбачета “ пътува из българските градове пета поредна година. За този интервал актьорите от „ Театър на приказките “ образоваха над 8350 деца на възраст от 4 до 8 години по какъв начин да събират разделно боклуци.

„ Екопак България “ АД е най-голямата в страната организация за оползотворяване на боклуци от опаковки, която влага в просветителни начинания, чиято цел е да научат децата да събират разделно и да се грижат за природата.

„ Екопак България “ обслужва население от 2,572 млн. души в 83 общини, в които са ситуирани 15 763 контейнера в три цвята – жълто, синьо и зелено. Компанията оперира с 42 камиона, които извозват отпадъците до 19 сортиращи съоръжения.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР