Над 140 000 посещения в платформите за електронно обучение са

...
Над 140 000 посещения в платформите за електронно обучение са
Коментари Харесай

Статистика: Над 140 000 ползват електронни учебни ресурси

Над 140 000 визити в платформите за електронно образование са регистрирани в пиковия интервал 15 март - 21 март, оповестява просветителното издателство „ Клет България ”. От анонса на безплатния достъп до електронни учебници и цифрови запаси платформите регистрират систематичен растеж, като междинният брой дейни консуматори на дневна база надминава 23 000. На 13 март компанията разгласи, че създадените от нея над 50 000 цифрови просветителни ресурса посредством системата IZZI са с безвъзмезден достъп, улеснявайки учители, възпитаници и родители в изискванията на пандемична конюнктура. Към този миг за учителите и учениците са налични над 450 електронни издания.
Само за две седмици над 30 000 са новосъздадените профили на родители и възпитаници, до момента в който новосъздадените регистрации на преподаватели, предпочели платформата, са над 15 000. Всяка минута онлайн са съвсем 2000 възпитаници, родители и преподаватели. Средно за интервала 13.03. - 01.04. потребителите прекарват по 29 часа в образование, като най-популярен е учебникът по британски език за 4. клас, следван от тези за втори и трети.

Най-много часове са прекарани над учебниците на “Анубис ” и “Булвест 2000 ” от 2016 година по Биология и здравно обучение за 7. клас, Математика за 3. и 4. клас, Литература за 5. клас, Човекът и природата за 6. клас, Читанка за 3. клас. От материалите по непознати езици най-предпочитани са били учебниците и образователните тетрадки по британски език Super Minds for Bulgaria за 2., 3. и 4. клас, а учебникът Aspekte Junior für Bulgarien Kursbuch е водещото пособие по немски език.
Най-много консуматори регистрира област София (36%) с близо 67 хиляди консуматори, следвана от Варна (над 10 хиляди потребители), Пловдив и Бургас с по 8.8 хиляди възпитаници, учители и родители.

„ Винаги сме вярвали, че българският преподавател е от дълго време квалифициран за цифровата епоха, и тези резултати потвърждават тъкмо това ”, сподели Милена Константинова, началник екип „ Електронни планове ” в „ Клет България ”. “Нашата дълготрайна тактика включва освен основаване на нови и интерактивни цифрови запаси, само че и усилване на поддръжката към учителите на всички равнища - от уебинари до развиване на уменията им. ”
Учителите към този момент разполагат и с Дигитален пакет за поддръжка на учителя при работа от у дома, който надгражда известния измежду преподавателите и новаторски пакет от началото на годината, наименуван “Заедно до върха 2020 ”. Той включва уебинари, директна телефонна линия за съвещания, свободен достъп до учебници, отстъпки за поръчки през електронния магазин, както и видео уроци, предавани в партньорство с Министерството на образованието и науката и Българската национална телевизия. Средно над 500 учители вземат присъединяване в уебинарите на издателството, измежду които „ Как да се оправим със напрежението ”, „ Как да разнообразим времето за работа и отдих, когато работното място е вкъщи ” и други Цялата стратегия можете да видите тук.
За издателство " Клет България ":
Издателство „ Клет България “ е водещо просветително издателство у нас, част от огромната европейска издателска група Klett. Учебниците и образователните пособия с марките Анубис, Булвест 2000 и Klett, обезпечавани от издателството, са знак на качество за няколко генерации български учители.

„ Клет България “ доставя на българския пазар и образователни системи и пособия за чуждоезиково образование на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press, огромните европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.

КЛЕТ България е член на Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България, Българо-Британската бизнес Асоциация, Германо-Българската Индустриално-Търговска Камара и на Асоциация Българска книга.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР