Над 14 милиона зрители са гледали коронацията на крал Чарлз

...
Над 14 милиона зрители са гледали коронацията на крал Чарлз
Коментари Харесай

Над 14 милиона зрители са гледали коронацията на крал Чарлз III

Над 14 милиона фенове са гледали коронацията на крал Чарлз III по телевизия BBC, оповестиха от корпорацията. Коронацията в събота – първата от 70 години насам – беше едвам втората, която беше излъчена по малкия екран, и първата, която беше показана цветно, оповестяват от БГНЕС.

Но данните демонстрират, че гледаемостта е била доста по-ниска от предходни огромни кралски събития. Миналогодишното държавно заравяне на майката на Чарлз, кралица Елизабет II, притегли една от най-големите телевизионни аудитории в Обединеното кралство. Приблизителна междинна публика бе 26,2 милиона, гледана единствено на тв приемници, достигайки максимума от 28 милиона, в това число 18,5 милиона на BBC.

През 2011 година над 24 милиона фенове гледаха сватбата на сина на Чарлз принц Уилям по BBC.

През 1997 година над 32 милиона фенове в Обединеното кралство гледаха погребението на принцеса Даяна, първата брачна половинка на Чарлз и майката на Уилям. Коронясването на Елизабет през 1953 година се счита за пробив в радиото и радиото, защото е показано за първи път по малкия екран. Тогава към 27 милиона души са гледали и 11 милиона са слушали службата по радиото, съгласно Бъкингамския замък.

Но тогава притежаването на тв приемници не беше всеобщо. BBC беше единствената телевизия по това време. Оттогава медийният пейзаж се трансформира с още десетки канали, както и онлайн услуги, услуги по поръчка и стрийминг.

Коронацията на Чарлз също беше излъчена онлайн от комерсиалния канал ITV, който започва единствено две години след коронацията на Елизабет, и други, в това число Sky News. Няма обаче техни данни за гледаемостта на коронацията на 6 май.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР