Над 14 000 души напуснаха домовете си, след като индонезийските

...
Над 14 000 души напуснаха домовете си, след като индонезийските
Коментари Харесай

Евакуация на остров Бали, има опасност от изригване на вулкан

Над 14 000 души напуснаха домовете си, откакто индонезийските управляващи оповестиха най-висока степен на паника заради заплаха от изригване на вулкан на мощно посещавания от туристи остров Бали, съобщи ДПА.
 Евакуация Бали БГНЕС
Късно нощес управляващите дефинираха равнището на паника за региона на планината Агун в региона Карангасем до 4-та степен, обявявайки, че има непосредствена заплаха от изригване на вулкана.
 вулкан Бали Gettyimages
Жителите на близките села са били превозени с камиони до краткотрайни убежища в държавни здания , спортни зали и на открити пространства, заяви представител на избавителните служби. Някои от тях са взели със себе си м отоциклети, дюшеци и даже добитък, посочи той.
 Евакуация Бали БГНЕС
Над 10 000 чиновници са мобилизирани, с цел да оказват помощ при евакуацията. Говорител на Националната работа за дейности при бедствия означи, че управляващите обезпечават храна, вода и здравна помощ на евакуираните.

Около 80 души живеят покрай вулкана. Говорителят акцентира, че Бали остава безвреден за туристите и че летището продължава да работи обикновено.

Мощен вулкан се „ бунтува “ в Бали, управляващите предизвестиха за заплаха (ВИДЕО)


За финален път вулканът Агун, висок 3030 метра, избухна през 1963-64 година, отнемайки живота на към 1500 души. Вулканът притегля доста локални и задгранични туристи.

Индонезия се намира в Тихоокеанския огнен пръстен - регион, прочут с честите трусове и вулканични изригвания. В страната има към 130 дейни вулкана. По тематиката Камчатски вулкан изхвърли пепел на 5 км височина Изригването на вулкан на Аляска може да затрудни въздушния превоз Дете и родителите му паднаха в кратера на вулкан в Италия и загинаха

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР