Над 138 милиона лева ще бъдат инвестирани в модернизация на

...
Над 138 милиона лева ще бъдат инвестирани в модернизация на
Коментари Харесай

Над 138 милиона лева ще бъдат вложени в подобряване на ВиК-мрежата във Варненско

Над 138 милиона лв. ще бъдат вложени в рационализация на ВиК инфраструктурата във Варненско, заяви шефът на водното сдружение в града инж. Валентин Вълканов.

Средствата са обезпечени от оперативна стратегия "Околна среда " и лично финансиране.

В рамките на плана ще бъдат построени повече от 22 километра магистрални и довеждащи водопроводи, както и 81 километра канализация в така наречен вилни зони към Варна. Освен това е планувано и построяването на нова канално-помпена станция. С осъществяването на плана ще бъде позволен казусът с магистралния тръбопровод "Варна - Златни пясъци ", добавя Вълканов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той напомни, че в някои от секторите на водопровода загубите на вода доближават до 80 %. Изпълнението на обособените сектори от огромния план ще бъдат възлагани на разнообразни реализатори, добави Вълканов.

По думите му следва оповестяването на публични поръчки, като концепцията е действителните строителни действия да стартират в средата на идната година. Вълканов сподели още, че осъществяването на новия план няма да докара до нарастване цената на водата за потребителите. По думите му има късмет цената да се резервира в сегашния си тип най-малко до края на 2023 година Условието е да не бъде вдигана през това време фрапантно цената на тока.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР