Над 130 общини вече се регистрираха онлайн в портала на

...
Над 130 общини вече се регистрираха онлайн в портала на
Коментари Харесай

България е сред най-активните в проекта WiFi4EU

Над 130 общини към този момент се записаха онлайн в портала на самодейността

WiFi4EU е европейска самодейност, в границите на която ще бъдат финансирани планове за безвъзмезден безжичен интернет на публични места

България е на 4-то място в Европейски Съюз по брой записали се общини за самодейността WiFi4EU, която финансира планове за безвъзмезден безжичен интернет, оповестиха от Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията.

Сто и тридесет български общини се записаха онлайн още през първия ден от стартирането на портала WiFi4EU. Към 8 часа през днешния ден България се подрежда преди всичко в района и на четвърто място в Европейския съюз по брой записали се общини.
още по тематиката
WiFi4EU е европейска самодейност, в границите на която ще бъдат финансирани планове за безвъзмезден безжичен интернет на публични места. Първият конкурс ще се състои на 15 май тази година, прецизираха от МТИТС.

В състезанието могат да вземат участие общини, които желаят да обезпечат на своите жители и посетители достъп до безвъзмезден безжичен интернет с висока скорост на обществени места като гари, лечебни заведения, библиотеки и други Разходите за съоръжение и инсталиране се поемат от Европейска комисия след утвърждение на съответното обитаемо място.

Важните стъпки за подаване на оферти за състезанието ще бъдат показани от комисаря по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел и министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски пред УС на Националното съдружие на общините в България – тази събота, 24 март, в постройката на МТИТС.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР