Над 130 е общият брой на загиналите в резултат на

...
Над 130 е общият брой на загиналите в резултат на
Коментари Харесай

Стотици загинали заради бедствия в Южна Азия

Над 130 е общият брой на починалите вследствие на бедствия в страните от Южна Азия , провокирани от мусонните дъждове, оповестява " Франс прес ".

При наводнения и свлачища са починали на минимум 67 души в Непал, а 30 се считат за изчезнали .

В Бангладеш минимум 29 души са починали от 9 юли. 18 от тях са били ударени от гръмотевица, а 7 души са се удавили при преобръщането на лодката им в Бенгалския залив.

Десет души са умряли в големите бежански лагери на мюсюлманските бежанци от етно-религиозното малцинство рохингя в Югоизточен Бангладеш, където стихията е разрушила хиляди бараки.

В следената от Пакистан част от Кашмир 18 души са починали вследствие на наводнения , провокирани от поройни дъждове, а повече от 50 къщи са понесли вреди.

В Индия няколкоетажна постройка е рухнала след дни на превалявания в известния измежду туристите северен планински район Хималая Прадеш. 14 души, измежду които 13 бойци, са били затрупани . Спасители и строителни машини търсят оживели в руините. Войник, изваден жив от руините, описа, че е бил на тържество в ресторанта в постройката, когато тя ненадейно се раздрусала и рухнала.

Всяка година мусонните дъждове в интервала юни-септември провокират гибел и опустошения в цяла Южна Азия, а пороите подкопават неприятно построени и неприятно поддържани здания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР