Над 130 души с COVID-19 са лекувани в столичната Инфекциозна

...
Над 130 души с COVID-19 са лекувани в столичната Инфекциозна
Коментари Харесай

Проф. Червенякова: Лекувахме пациенти с COVID-19, но с отрицателни PCR тестове

 Над 130 души с COVID-19 са лекувани в столичната Инфекциозна болница. Това сподели в " Лице в лице “ по бТВ шефът на лечебното заведение проф. Татяна Червенякова и добави, че от тях 40 са били с позитивна PCR реакция. " Това не значи, че те не са с COVID-19.

В Инфекциозна болница постъпват приблизително тежки и тежки форми и такива, които се нуждаят от интензивно наблюдаване. Що се касае, че не всички са били позитивни на PCR, тази диагноза се слага и въз основата на епидемиологични данни, клинични признаци и рентгенов облик “, посочи проф. Червенякова.

По думите ѝ клиничните признаци на инфектираните с ковид си наподобяват, само че задухът отличава Коронавирус инфекцията от другите респираторни болести. " В момента навлизат летните вируси, които също засягат дихателната система. Голяма част от тях са отрицателни за ковид “, добави шефът на столичната Инфекциозна болница, представена от " 24 часа ". Медикът уточни, че няма място за суматоха при втора вълна от COVID-19 – лечебните заведения са готови, а лекарите към този момент бързо се ориентират като срещнат коронавирусна зараза.

Тя предложи на пациентите да се доверят на здравната система. " Едва 15% са тежките случаи, при едвам 5% се стига до интензивно лекуване. При тежките форми се направиха доста стратегии, които дефинират лечебните режими “, сподели проф. Червенякова и добави, че другите насоки за предотвратяване от инфекцията са, тъй като вирусът е нов и медиците се учат в придвижване.

Тя уточни, че е прекомерно рано да се разяснява дали се построява имунитет към ковид, както и да се отхвърля изцяло лекуването с хидроксихлорохин поради страничните резултати при сърдечноболните пациенти.

" В България има опит при лекуването с този медикамент и има позитивен резултат от този препарат. Тук въпросът е, че би трябвало да се следи плазмената централизация на препарата и да се дозира самостоятелно “, сподели проф. Червенякова.

Директорът на столичната Инфекциозна болница съобщи, че не е един факторът за по-ниската заболеваемост в България. " Има и климатични особености – мокрота, слънце, има и БЦЖ ваксина, има и генетична предразположеност на имунната система “, добави тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР