Над 13 хиляди лева месечна заплата ще получават бъдещите евродепутати.В

...
Над 13 хиляди лева месечна заплата ще получават бъдещите евродепутати.В
Коментари Харесай

Над 13 000 лева месечна заплата ще получават евродепутатите

Над 13 хиляди лв. месечна заплата ще получават бъдещите евродепутати.

В това число не влизат спомагателните надбавки, командировъчните и пътните разноски на членовете на Европейския парламент.

8757 евро – тъкмо толкоз е месечната заплата на евродепутата. След налози и осигуровки, сумата възлиза на 6824 евро или 13 306 лв., информира bTV.

Така, годишната заплата на евродепутата е в размер на близо 160 000 лв.. За целия 5-годишен мандат това прави близо 800 000 лв..

Бъдещите евродепутати няма да имат право на спомагателна пенсия от бюджета на Евросъюза. Право на такава имат единствено тези, влезнали в Европарламента до 2009 година.

Евродепутатите получават в допълнение финансиране за наемане на офис и ангажиране на собствен екип, добавя картината доцентът по право на Европейски Съюз Христо Христев.

„ Сътрудници, които получават общо заплащане от порядъка на 15 000 евро. Истината е, че в границите на Европейски Съюз, членовете на Народното събрание напълно не са от най-високо възнаградените ”, сподели доцент Христо Христев.

Те получават половината от заплата на член на комисията и някъде към една трета от заплатата на член на съда на Европейски Съюз.

Освен политическа, битовата мотивация на претендентите за европарламента напълно не е за подценяване, изяснява политологът Георги Киряков.

Има много евродепутати, които чисто битово избират да са там, тъй като първо са надалеч от очите на партийните водачи. Второ – получават една прилична заплата, трето – съвсем нищо не правят и не се изисква от тях да правят.

Друга привилегия – евродепутатите получават имунитет.

– Може ли един народен представител да си спести съществени следствия?– Не може, съгласно мен. Ако са налице доказателства, които приказват, че един член на Народното събрание може да бъде обвързван с незаконно действие, може да бъде поискано свалянето на неговия имунитет от Народното събрание, изясни доцент Христо Христев.

Преди две години имунитетът на Марин Льо Пен от френската последна десница беше под опасност поради подозрения за корист с евросредства. Льо Пен беше обвинена, че е плащала заплати на парламентарни помощници, които обаче са от партийния уред на Националния фронт.

А месеци по-късно европейският парламент лиши имунитета на Льо Пен, по друго искане – по отношение на дело за клюка.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР