Над 13 000 българи са посетили Дубай само за три

...
Над 13 000 българи са посетили Дубай само за три
Коментари Харесай

Над 13 000 българи са посетили Дубай само за три месеца


Над 13 000 българи са посетили Дубай единствено за три месеца – от началото на януари до края на март 2023 година Това демонстрират данните на Департамента по стопанска система и туризъм на емирството, оповестиха за TravelNews от институцията. Ръстът е над 20% по отношение на същия интервал на предпандемичната 2019 година Дубай е посетен от над 4.67 млн. туристи през първата четвърт на 2023 година, което е растеж от 17% по отношение на същия интервал на предходната година, разгласи при среща с публицисти от България, Словакия и Полша Хоор Ал Кхажа, вицепрезидент на Департамента по стопанска система и туризъм на емирството, по време на интернационалното ревю ATM. Най-много посетители идват от Европа – Англия, Германия, Франция, Полша, по-късно от Индия и други страни, акцентира тя.

„ Дубай имаше доста сполучлива 2022 година с над 14 милиона гости, което е 97% повече от преходната година и доста покрай равнищата отпреди пандемията “, сподели Кхажа. Част от тактиката на Дубай е да не разчита на един или два пазара. Ние имаме повече от 50-60 пазара по целия свят. Централна Европа е един от тях, който се развива доста добре и имаме повече гости от този район, в сравнение с отпреди пандемията, изясни тя. От дестинацията към този момент се концентрират и към нови пазари в Източна Европа, като България е един от тях. Останалите са Сърбия, Словения и Румъния. „ Искаме да сме по-агресивни в този район и да покажем на хората, че има за какво да посетят Дубай “, изясни Хоор Ал Кхажа.

 

Марината на Дубай е едно от най-посещаваните места

Туроператорите регистрират огромен интерес на българските туристи към дестинацията. " Марбро турс " заведе над 2000 българи на отмора и екскурзии в Дубай през миналия есенно-зимен сезон, разгласи пред TravelNews Ваня Казанджиева, продуктов управител в компанията, която взе участие намеждународното туристическо ревю ATM 2023 в Дубай. Ръстът е двоен по отношение на 2021 година и голям спрямо предпандемичната 2019 година, сподели тя. " Очакваме още повече туристи през идващия сезон и се приготвяме за огромен взрив. Интересът към Дубай е голям, тъй като става все по-достъпен ", сподели Казанджиева.

Според нея даже не доближават местата в директните полети сред София и Дубай, които се пълнят бързо. Между двата града оперира единствено дубайската нискотарифна самолетна компания Fly Dubai. Тя извършва полети 3 или 5 пъти в седмицата според от сезона. " Надяваме се да бъдат увеличени и да станат всекидневни, което ще улесни трафика и туристическия бизнес ", счита Казанджиева.

Туроператорът " Премио травел " регистрира огромен интерес на българите за отмора и екскурзии в Дубай (Обединени арабски емирства). От началото на тази година има растеж от над 20% на туристите, съобщи за TravelNews Емил Абазов, шеф на компанията по време на ревюто ATM 2023 в Дубай. За съпоставяне през предходната година туроператорът е изпратил в Дубай над 700 българи, с което е надминал равнищата от преди Ковид. " Дори удвоихме броя на туристите по отношение на предпандемичната 2019 година ", сподели Абазов.

Групи в Дубай ще има през целия месец май и даже до края на юни макар, че тогава става към този момент по-горещо. Цените на хотелите в този интервал на годината спадат и са много преференциални. Например може да се отседне в първокласни четиризвездни хотели за към 50 евро на двойна стая със закуска. Петзвездни има за 100 евро на двойна стая със закуска, а суперлуксозни комплекси - от 200 евро нагоре.

" За септември сме подготвили групи по 30 индивида всяка седмица, като за някои дати местата към този момент са запълнени ", уточни Емил Абазов. Пътуването е по постоянни полети с нискотарифната самолетна компания Fly Dubai, която лети непосредствено сред София и Дубай.

Туроператорът " Премио травел " е подготвен да усили още повече туристите за емирството. Абазов чака да изпрати към 2000 българи през идващия есенно-зимен сезон. Ръстът зависи от цените на самолетните билети, които нарастват в международен мащаб. От друга страна не доближават полетите сред София и Дубай, като туристическият бизнес упорства те да се усилят, тъй като сегашните се пълнят бързо. Fly Dubai оперира в другите сезони сред 3 и 5 пъти седмично сред двата града. Надяваме се да стартират да правят полети всеки ден, което ще усили още повече трафика, акцентира Емил Абазов. Голямата дубайска и първокласна самолетна компания - Emirates, към момента не оперира до София. До другото емирство - Абу Даби, лети единствено нискобюджетната Wizz Air.

 

Изглед от Aura Skypool - най-високият в света 360-градусов инфинити басейн 

 

Дубай към този момент не е желан единствено от богатите туристи. Той предлага над 100 хотела в разнообразни категории за всички типове посетители. Например може да се отседне в тризвездни хотели за към 35 - 40 евро на двойна стая със закуска, а в четири звездни - за към 100 евро. Петзвездни има за 150 евро на двойна стая със закуска, а суперлуксозни комплекси със личен плаж - от 200 евро нагоре. Всички хотели обаче оферират по-добро качество и разкош спрямо тези в Европа и други дестинации.

Градът стартира да се популяризира като фамилна дестинация за отмора, с цел да може да идват родителите с децата си. Емирството се промотира с акцията “Kids go free ” за лято 2023 година За задачата се оферират доста атрактивни пакети за гратис настаняване на децата в хотелите. Те могат да бъдат закупени през туроператори или непосредствено през уеб страниците на местата за настаняване. Има доста фамилии, които посещават емирството точно поради сигурността, който дава. Освен фамилиите се вижда и огромен тренд на двойки, които идват на отмора. Дестинацията е доста сигурна и безвредна, по тази причина виждаме и доста дами, които пътуват сами, както и групи от другари, акцентира Кхажа.

 

Музеят на бъдещето

 

Емирството предлага доста занимания за деца – атракции, занимания, водни и увеселителни паркове. В Дубай моловете не са единствено търговски центрове. В тях можеш да прекараш през целия ден без даже да пазаруваш, тъй като има доста атракции за деца и възрастни. В тях можете да намерите да карате ски, ледени пързалки, увеселителни паркове и аквапаркове. „ Стремим се непрекъснато да отваряме и нови атракции, с цел да могат когато се завърнат хората да видят нещо ново, а не все същите увеселителни уреди “, сподели Хоор Ал Кхажа.

 

Джип сафарито е желано от туристите

 

Освен това Дубай разполага с безвъзмездни публични плажове, само че има и такива с платени шезлонги и чадъри. От друга страна притегля туристите с атракции, съвременни музеи и здания, модерна архитектура, заведения за хранене, питейни заведения, нощни заведения, доста занимания, молове за извършване на покупки и екскурзии. Най-популярно е джип сафари в пустинята, където вечерта се прави обичайната арабска вечер с шоу под звездите. Старата част на Дубай е реставрирана и дружно с обичайния пазар (сук) става атрактивна за туристите. Разходките с корабчета, яхти и лодки също са доста желани. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР