Над 1250 училища в страната не са имали никакъв сблъсък

...
Над 1250 училища в страната не са имали никакъв сблъсък
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Над 1250 училища нямат Covid, но сме идеалният виновник

Над 1250 учебни заведения в страната не са имали никакъв конфликт с ковид, само че поради страха от разпространяването на пандемията се е минало към сегашната форма на отдалечено образование, която обаче не може да продължи дълго поради демотивацията на учениците. Това мнение показа министърът на образованието Красимир Вълчев пред БНР в неделя и още веднъж увери, че е изключено за има нулева образователна годината и отбрани позицията си, че решенията за прекосяване на онлайн уроци би трябвало да се вземат от шефовете на учебните заведения съгласно обстановката, а не централно.

" Не можем да си позволим да затворим за месеци. Училищата бяха нарочени за идеалния провинен, тъй като втората вълна съответства със отварянето на учебните заведения, само че това не е потвърдено ", сподели Вълчев в предаването " Неделя 150 ".

" Нулева е опцията за нулева образователна година. Най-лесно се затварят учебни заведения, най-лесно ще се жертва образованието, само че става въпрос и за ценностен избор ", съобщи той.

" Стойностите на заболелите възпитаници и децата в предучилищна възраст са над 12 пъти по-ниски от междинните, само че има съмнения, че боледуват безсимптомно и придвижват ковид ", означи просветният министър, само че още веднъж разяснява, че.заповедта за централизирано затваряне на учебните заведения не е била вярна.

Диференцираното взимане на решения е по-отговорното държание, счита Вълчев и добави, че това е виновният метод към бъдещето и на децата, и към стопанската система.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР