Над 124 000 са оръжията, които държат физически лица с

...
Над 124 000 са оръжията, които държат физически лица с
Коментари Харесай

Над 120 хил. българи са с оръжие – за самоотбрана!


Над 124 000 са оръжията, които държат физически лица за самозащита, като измежду тях няма регистрирани ловци, заяви зам.-главният прокурор Ася Петрова.

" Държането на оръжие за самозащита е последна мярка ", съобщи Петрова и добави, че след инспекции над 6 хиляди оръжия са конфискувани.

По думите й в последните две години е открит неефикасен надзор на Министерство на вътрешните работи на разрешителните за носене на оръжия.

" Имаше стотици разрешителни с изминал период. Общият брой на оръжията в страната с позволение е над 340 000 ", заяви тя пред Нова тв.

По думите й липсва обединен електронен указател, в който да попадат разрешителните за носене на оръжия. Това пък пречи на работата на Министерство на вътрешните работи по надзор на притежателите на оръжие.

По отношение на инспекциите на язовирите у нас, зам.-главният прокурор сподели, че има и нови сигнали от жители, които се тормозят за живота си и упорстват прокуратурата да вземе ограничения и да окаже напън върху контролните органи.

Ася Петрова сподели, че е задоволена от финала на делото Килърите. По думите й присъдата е доживотна е без право на подмяна, което поставя финален завършек на делото.

На въпрос дали в действителност прокуратурата ревизира " Мис България " 2017 Тамара Георгиева, Петрова сподели, че има подаден сигнал във Върховната касационна прокуратура.

Сигналът е подаден от Николай Бареков по отношение на провеждането на състезанието и съгласно закона би трябвало да бъде тестван.

Dnes.bg
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР