Над 1200 състезатели от 69 държави са подали заявки за

...
Над 1200 състезатели от 69 държави са подали заявки за
Коментари Харесай

Над 1200 състезатели от 69 държави са подали заявки за участие на Световното по кану-каяк в Пловдив

Над 1200 състезатели от 69 страни са подали поръчки за присъединяване на международното състезание по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и дами до 23 години, което ще се организира от 26 до 29 юли в Пловдив.
България ще бъде показана от 30 състезатели, които ще вземат участие в 24 дисциплини. от тях 18 са при юношите и девойките и 12 при мъже и дами до 23 години. В момента българските състезатели са на лагер в Пирдоп.

Най-сериозни упования за положително показване се разпореждат на многократния медалист от международни и европейски шампионати за юноши и участник на олимпийските игри в Рио де Жанейро Ангел Кодинов, който ще взе участие на 1000 метра едноместно кану при мъжете до 23 години. От през вчерашния ден Кодинов е с лека температура, само че се чака да бъде във форма за шампионата.

С опция за положително класиране са също двойката каяк при мъжете до 23 години Веселин Вълчов и Христо Реков. През 2016 година Реков завоюва сребърен орден на европейското състезание в Пловдив, само че в двойка с Вилиян Бъчваров, който към този момент се състезава при мъжете.

При юношите упованията за положително показване са свързани с Димитър Петров (кану), Иван Пенчев (каяк) и двойката каяк Радослав Стефанов и Денис Димитров, които имат бронзов орден от Европейското състезание, само че в четворка каяк.
 Пресконференция преди СП по кану-каяк за юноши и девойки, мъже и дами до 23 год. @@@

" Подготовката на Кодинов мина съвършено. В момента той е с температура, само че се надявам да не е нищо съществено. Очакваме медали ", сподели старши треньорът на националните тимове Милко Казанов на конференция.
 Пресконференция преди СП по кану-каяк за юноши и девойки, мъже и дами до 23 год. @@@

На срещата с медиите участваха и състезателите Димитър Петров (едноместно кану) и Радослав Стефанов и Денис Димитров (двойка каяк).
 Пресконференция преди СП по кану-каяк за юноши и девойки, мъже и дами до 23 год. @@@

" Очаквам " А " край. Не мога да обещая орден, само че давам обещание, че ще дам всичко от себе си. Световното състезание е най-важното съревнование за годината ", сподели Петров, които ще се състезава на 200 и на 1000 метра, само че добави, че обичаната му е по-дългата отдалеченост.

" Ние също се надяваме на " А " край. Амбициите ни са да участваме на олимпийски игри ", съобщи Радослав Стефанов.

На 16 юли в Пловдив стартира подготвителен лагер, проведен от Международната федерация за надарени състезатели от 20 страни.

Официалното разкриване на шампионата ще бъде на 25 юли от 18.30 часа в Античния спектакъл в Пловдив.
Това е третото огромно състезание, което българската федерация провежда за последните три години. През 2016-а страната беше хазаин на европейския шампионат за юноши, девойки, мъже и дами до 23 години, а през 2017-а на континенталното състезание за мъже и дами.

Резултатите от Световното състезание по кану-каяк ще може да се наблюдават онлайн по мобилните телефони.

Българската федерация по кану-каяк създаде особено приложение - canoeinfo.com , за Android и IPhone. То може да се изтегли гратис. На него ще бъдат качвани в действително време резултатите от всяка гонка и спомагателна информация към шампионата. Налична е цялостната стратегия и точното време на всеки от 264-е старта в другите дисциплини, класове, дистанции и етапи от международното състезание.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР