Над 1200 са проверките във Варненско за днесПрез първият ден

...
Над 1200 са проверките във Варненско за днесПрез първият ден
Коментари Харесай

Пет досъдебни производства са образувани за нарушаване на задължителна домашна карантина

Над 1200 са инспекциите във Варненско за през днешния ден

През първият ден на април, чиновниците на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна не престават да наблюдават прецизно за съблюдаване на наложителната домашна карантина от лица, които са били в контакт със инфектирани с ковид жители или са пристигнали от рискова дестинация. До момента, на територията на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна са осъществени 1203 инспекции по адреси, като са установени пет нарушавания. Във връзка с това има формирани нови пет досъдебни производства за закононарушения по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс, касаещ неспазване на наложителната карантина след завръщане от рискова страна.

Мъж от Варна (З.В. на 21 години) е арестуван за период до 72 часа, защото не е спазил наложената му 14-дневна карантина след завръщането му от Англия на 23 март. Мъжът демонстративно и неведнъж е нарушил ограничения, издадени срещу разпространението на заразна болест по хората, открити със заповеди на министъра на опазването на здравето на Република България, като самичък е разгласил фотоси в обществените мрежи за дейностите си.

Разследванията, стартирани по време на оповестеното изключително състояние поради ковид, са взети на специфичен доклад от Апелативната прокуратура във Варна.

За днешния ден са осъществени също 137 инспекции в паркове, градини и детски площадки във Варна и региона. Няма формирани актове за открити нарушавания.

ОДМВР – Варна приканва жителите да си останат у дома, да лимитират излизанията от вкъщи, да пътуват единствено при необходимост на пътуването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР