Над 1200 са жертвите на силния трус и вълните цунами

...
Над 1200 са жертвите на силния трус и вълните цунами
Коментари Харесай

Трусът в Индонезия погреба над 1200 души

Над 1200 са жертвите на мощния трус и вълните цунами в Индонезия, заяви ДПА. Все още има региони, до които спасителите не могат да доближат, има и доста хора в неопределеност, тъй че броят на починалите ще се усилва.

Президентът на Индонезия Джоко Видодо позволи страната да одобри интернационална помощ, с цел да се оправи с последствията от мощното земетресение в петък на индонезийския остров Салувеси от 7,4 по Рихтер и последвалите го талази цунами, достигащи към 6 м. Пораженията са ужасни - разрушени домове, срутени мостове и наводнени джамии се следят в страховито видео, снимано от въздуха с дрон. 16 700 души са останали без дом, а към 2,4 млн. души се нуждаят от филантропична помощ.

В най-тежко засегнатия град Палу доброволци копаят 100-метров всеобщ гроб за жертвите, с цел да се избегне рискът от разпространяване на заболявания.

Индонезийското държавно управление разгласи, че близо 1500 пандизчии са избягали от два пандиза в градчето Палу и от един в Донгала.

Занданът в Донгала се е запалил и всички 343 наказани в него са избягали. Според „ Джакарта поуст “, той е бил запален, откакто шефът няколко пъти отказал на жители му да излязат и да отидат да видят фамилиите си по време на бедствието.

Днес Индонезия беше разтърсена от нов трус с магнитуд 5,1, съобщи ТАСС
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР