Над 1200 души са починали в САЩ през последното денонощие

...
Над 1200 души са починали в САЩ през последното денонощие
Коментари Харесай

САЩ поставиха нов черен рекорд- 1200 починаха от COVID-19 за денонощие

Над 1200 души са умряли в Съединени американски щати през последното денонощие от болести, провокирани от новия ковид. Това е най-високият брой смъртни случаи за 24 часа откогато избухна пандемията от COVID-19, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Университетът " Джонс Хопкинс ", който употребява данни от Световната здравна организация и федералните и локалните управляващи на Съединени американски щати, заяви в уеб страницата си, че за последните 24 часа от ковид в Съединени американски щати са умряли 1243 души. Общият брой на инфектираните в страната е 215 417 души, а на умрелите - 5116 души.

Предишният антирекорд по максимален брой жертви на ковид бе регистриран в Италия на 27 март с 969 умряли, отбелязва ТАСС.

Бебе на 6 седмици умря от ковид в щата Кънектикът, ставайки една от младите известни жертви на COVID-19 в света, съобщи Франс прес.

" Тестовете потвърдиха, че бебето е било инфектирано с COVID-19. Това е сърцераздирателно. Смятаме, че това е една от най-младите жертви на COVID-19 в света ", съобщи губернаторът на щата Нед Ламонт.

В събота управляващите на щата Илинойс бяха съобщили за гибелта на 9-месечно бебе в Чикаго, което тогава беше най-младата известна жертва на ковид в Съединени американски щати.

Смята се, че COVID-19 релативно пощадява децата и напълно младите му жертви са редки.

Към вчерашна дата Кънектикът е удостоверил над 3500 инфектирани с ковид и 85 умряли.

Интензивните ограничения на Калифорния за домашна самоизолация усъвършенстват вероятностите от закъснение на разпространяването на епидемията от ковид, само че въпреки всичко щатът ще свърши болничните кревати към средата на май, съобщи губернаторът Гавин Нюсъм, представен от Ройтерс.

Спазването на издадените преди две седмици от Нюсъм нареждания наподобява ще спести на щата най-тежкия сюжет, в който милиони души да се заразят почти едновременно, само че което води до нужда от 700 000 болнични кревати, сподели здравният министър на Калифорния Марк Гали.

Дори обаче при плануваното увеличение на броя болнични кревати в щата от 75 000 на 125 000, този потенциал ще бъде надхвърлен след към шест седмици, сподели Нюсъм.

Прекалено рано е да се облекчат разпоредбите за самоизолация или да се разреши на образователните заведения да отворят, съобщи губернаторът.

Очаква се образователните заведения в Калифорния да останат затворени най-малко до края на годината, а щатът да премине на отдалечено образование, сподели Нюсъм, представен от ДПА.

Той добави, че образователните занятия не престават да се водят, само че онлайн и по други способи.

В Калифорния има близо 7 милиона учащи се в държавни и частни образователни заведения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР