Над 1200 човека са новозаразените днес, това е с около

...
Над 1200 човека са новозаразените днес, това е с около
Коментари Харесай

Шефът на Александровска: Пикът на заразените ще е около 25 февруари

Над 1200 индивида са новозаразените през днешния ден, това е с към 100 повече, тъй че, за жалост, нашите прогнози ще се осъществен. Очакваният пик ще е към 25 февруари. Това може да наложи и смяна в ограниченията. Това заяви шефът на Александровска болница проф. Борис Богов пред Българска национална телевизия.

" Предстои на своето съвещание на следващия ден Националният щаб да вземе решение за смяна в ограниченията при повишаване на заболеваемостта - в случай че се стигне до 200 инфектирани на 100 000 души. Тогава ще се пристъпи към противоположния ред на стягане на ограниченията ", изясни проф. Богов.

" Всички лечебни заведения също имат подготвеност за реакция при повишение на инфектираните - до 48 часа да върнем назад опцията за банкет на по-голям брой пациенти. Освен това всички системи за обдишване и респиратори би трябвало да бъдат в подготвеност, добави шефът на Александровска болница. - Потвърждават се нашите прогнози, които бяха заложени за след Нова година за повишаване на случаите. Огнището в Кюстендил е образец за това, поради неспазване на ограниченията. Доколкото имам информация, това се е случило в завод в Кюстендил, където не са били спазвани ограниченията. "

" Вече 510 пациенти, прекарали COVID-19, са се записали на нашите телефони по програмата ни за рехабилитация, до края на март малко мъчно те ще бъдат обгрижени всичките, само че всеки, който се е записал, ще бъде прегледан и обслужен ", сподели той.

Александровска болница инициира стратегия за пациенти, преболедували COVID-19 в домашни условия и такива, които имат недоволства и след изписването им. Тази стратегия е открита и за пациенти, които не са си правили тест за болестта, само че са боледували със сходни признаци.

" Мутацията на вирусите е натурален развой и се реализира по няколко линии - главните са естествена и външна интервенция, в това число лекуване с плазма би могло да бъде в учредената на мутирането на един вариант, както и лекуването при COVID-19 и методите на заразяване. Лечението с кръвна плазма не е панацея, има строги показания и не трябва да се употребява при всеки пациент, инфектиран с ковид ", безапелационен е проф. Богов.

" Универсално лекуване на ковид няма, има лекуване с потвърден резултат от избрани средства, само че всичко е на база на самостоятелен метод. Няма и медикаменти, които би трябвало да се одобряват профилактично и да превантират заразяването с COVID-19. Среднотежките случаи с ковид в здравното заведение са 48 все още, интубирани са 7, на интензивна терапия са 6 ", добави шефът на Александровска.

Най-честите затруднения при преболедувалите COVID-19 са при дихателната и сърдечно-съдовата система. Не малко пациенти имат нужна от неврологична и психологична помощ.

" Ако се премине границата от 200 на 100 000 инфектирани, плановият банкет и интервенциите в лечебните заведения най-вероятно ще бъдат анулирани ", предвижда той.

" Изработените ваксини са един триумф на науката. Към сегашния миг те са единственото средство, което защищава от по-сериозно боледуване, не от заразяване. Нека всеки един човек е наясно, че имунизиран не значи, че не е преносител ", сподели проф. Богов.

" Ваксината на " Астра Зенека " е на различен принцип - тя е с притежател на прочут вирусен вариант, остарял, който е претрупан с белтъчни съставки от ковид и неговата цел е да го вкара в организма, с цел да стартира да създава антитела. Всеобщото мнение на страните от Европейски Съюз е, че тя може да се ползва на хора до 65 години ", добави той.

" В Александровска болница лекуваме всевъзможни случаи, само че ние не ги типизираме по варианти. Алгоритъмът за държание и лекуване както на " остарелия ", по този начин и на мутиралия ковид, е еднакъв ", съобщи проф. Богов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР