Над 120 възрастни и самотни хора от три села в

...
Над 120 възрастни и самотни хора от три села в
Коментари Харесай

Доброволци доставят храна и лекарства на възрастни и самотни хора в селата

Над 120 възрастни и самотни хора от три села в община Стражица получават доставки по домовете на храна и медикаменти от доброволци в изискванията на епидемията от Covid-19. Освен това могат да разчитат на превоз до болница или персоналния доктор при нужда. Това е допустимо с помощта на 17 доброволци от трите села Камен, Горски Сеновец, Царски извор, споделя един от уредниците Бистра Ботева.

“Когато пристигна пандемията и започнаха сложните моменти за възрастните и самотни хора взехме решение, че можем да стартираме да оказваме помощ на хора, които не могат да си пазарят хранителни артикули и медикаменти. Доброволците отиват, взимат поръчка, пазарят вместо тях, с цел да може възрастните хора да не излизат “, споделя Ботева.

До момента в общината няма случай на ковид, само че по думите ѝ и разпоредбите се съблюдават прецизно.

До момента към 125 възрастни хора получават непрекъсната поддръжка, само че има и такива, които се обаждат по телефона и търсят помощ по съответен мотив. Например с цел да отидат на доктор. “В петък би трябвало да закараме една жена на обзор при персоналния доктор, да ѝ изпишат медикаменти. Ние ще я закараме до медицинския център в Стражица. Обаждат се и когато имат предписания на избрана дата “, споделя Ботева.

Доброволците се събират непринудено в поддръжка на възрастните хора при оповестяването на изключителното състояние, с цел да може да си стоят у дома и да не се излагат на риск. В следствие самодейността им е подкрепена и от фонда " Обединени против Covid-19 " – самодейност на Българския дарителски конгрес, фондация " Америка за България " и Американската комерсиална камара, която разпредели 960 хиляди лв. в поддръжка на дела в битката с Covid-19 у нас.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР