Над 120 млн. лв. в кесията на кметаВ нарушение на

...
Над 120 млн. лв. в кесията на кметаВ нарушение на
Коментари Харесай

В новия брой на в. БАНКЕРЪ четете:

Над 120 млн. лева в кесията на кмета

В нарушаване на закона, "недоборите " от такса боклук се харчат за други действия. На опитите да се разбере къде отиват надвзетите пари от софиянци, до момента не е отговорено ясно. Подозренията са, че по образеца на „ патрона” си – министър председателят Борисов, кметицата Йорданка Фандъкова харчи постъпленията за незабавни потребности и по политическа съобразност.

ГЕРБ си отваря малка врата за вдишване на нов дълг до 6.8 милиарда лв.

В идващите три години Правителството планува опция за вдишване на нов държавен дълг в границите на 4.5-6.8 милиарда лева годишно. Това е записано в Стратегията за ръководството на държавния дълг в интервала 2021-2023 година. За 2021-а кабинетът Борисов планува таванът за вдишване на нов дълг да бъде 4.5 милиарда. Министърът на финансите Кирил Ананиев, който е създал тактиката, акцентира, че плануваните размери надвишават погашенията по дълга заради нуждата за финансиране на прогнозните дефицити по държавния бюджет през идващите години.

В това време се възнамерява държавният дълг да нарасне от сегашните 28 милиарда лв. до 38.9 милиарда лв.. Номиналният размер на държавния дълг към края на 2020 година отбелязва забележителен растеж до 28 милиарда лв.. Спрямо 2019-а дългът се усилва с 6 милиарда лв.. Общата дългова тежест доближава 23.5 % от Брутният вътрешен продукт при 18.4% в края на предходната година.

АнтиГЕРБ опълчение ще брани честността на изборите

"Отровното трио " – проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и пиар специалистът Арман Бабикян, организира през седмицата първа среща с извънпарламентарни обединения, отдадена на това по какъв начин да се обезпечи почтеност на идните парламентарни избори. Че никой към този момент не има вяра на ръководещите, е повече от ясно. По-важното в тази ситуация е не кой се отзова на поканата, а кой не пристигна.

Летище София подвига фрапантно таксите

Ръководството на към момента държавното „ Летище София “ ЕАД изпрати писма до самолетните компании, с които ги уведоми, че открива „ процеса по консултиране на размера и системата от летищни такси “, които би трябвало да влязат в действие от 1 януари и да важат до 31 декември 2021 година. Това се прави на практика с два месеца забавяне по отношение на обичайна дата за оповестяването им – 31 август.

"Социалните " узакониха безхаберието си в Закона за персоналната помощ

Деница Сачева и подчинените й са сътворили следващата правна нелепост, стана ясно след оповестените промени и допълнения в Закона за персоналната помощ предходната седмица. Търпението на околните на хора с увреждания свърши. Припомняме, че напълно неотдавна и измененията в Закона за хората с увреждания също провокираха гневна реакция измежду разнообразни групи от тях. "БАНКЕРЪ " към този момент писа (бр. 39 от 9 октомври 2020 г.), че измененията в него облекчават единствено чиновниците на министерството, само че не и хората, за които се отнася. Тогава припомнихме и за изчезналата Държавна организация за хората с увреждания, която трябваше да стартира работа от януари 2021 година.

В Бюджет 2021 е заменена идеологията на бюджета

Повечето хора, в това число и аз възразяваме не толкоз против самата макроикономическа политика, тъй като тя може да бъде преглътната, нищо че е на ръба на бръснача, както се споделя. Възразяваме по-скоро против безсмисленото харчене и изсипване на пари. В края на краищата всеки върви на работа, има си проблеми, заплаща си налозите и то не с усмивка и не е прелестно да гледаш по какъв начин една голяма част от средствата се насочват неадресирано, неефективно или без никакъв резултат, сподели Любомир Дацов, някогашен зам.-министър на финансите и член на Фискалния съвет, в изявление за "Банкеръ ".

Доган от дълго време търси метод да в профил Борисов

Силата на Движение за права и свободи идва от поговорката за баницата – не е вманиачен този, който я яде, а който я дава. Защото огромните партии, които ръководят, са български, огромните богаташи, които се перчат - също. Доган изрично не е почитател на Борисов и от дълго време търси метод да го в профил. Просто си прави сметките по кое време и по какъв начин Движение за права и свободи ще е в по-добро състояние, разгласи проф. Димитър Луджев някогашен народен представител, вицепремиер и министър на защитата в "Студио Банкеръ ".

Някой точи зъби за Камен бряг

Докато синдиците на фалираната Корпоративна комерсиална банка – Кристи Маринова и Ангел Донов „ проспиват “ приключването на апетитни нейни парцели, от които може да бъде попълнена масата на несъстоятелността, „ водовъртежът “ на продажбите на оповестените в неплатежоспособност поради затварянето на банката компании, също гълтам активи за милиони.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР