Над 120 души от пловдивската организация на БСП напускат партията

...
Над 120 души от пловдивската организация на БСП напускат партията
Коментари Харесай

Над 120 души от пловдивската организация на БСП напускат партията

Над 120 души от пловдивската организация на Българска социалистическа партия напущат партията отпред с алените общински съветници в града.

Вече някогашните членове на Българска социалистическа партия оповестиха това на ексклузивен брифинг, ден откакто съвсем цялата организация в Перник направи същото. Според досегашния пловдивски народен представител от Българска социалистическа партия Иван Петков-Бебето обаче, няма подадени заявки за овакантяване.

Името на групата напускащите Българска социалистическа партия в Общинския съвет, която се свързва с Георги Гергов, става " Алтернатива за Пловдив ". Засега към момента няма основана национална структурна организация на отцепниците.

Николай Радев - ръководител на „ Автентична лява Българска социалистическа партия ": " Това, което сега се случва от три години в Пловдив значи, че ние повече няма по какъв начин да се борим вътре в партията. Ние не можем да се надигнем против тези операции, които се правят и по тази причина взехме решение да продължим да се борим за левите хора, единствено че отвън Българската социалистическа партия и с това ние заявяваме, че напущаме Българска социалистическа партия. Но дружно с нас това го обявиха след конгреса, това е единствено за два-три дни, го обявиха още 109 социалисти от Пловдив ".

Иван Петков-Бебето, ръководител на Градската организация на Българска социалистическа партия в Пловдив: " Няма нито един, който да е дал заявление за овакантяване на партията, от няколко дни имаме информация, като управление, че от към този момент някогашните съветници се привикват социалисти, с цел да ги убеждават да изоставен редиците на Българска социалистическа партия, в това число и през вчерашния ден в един хотел в Пловдив е имало такава среща. Ние като управление сме извънредно щастливи, че тези хора най-сетне напуснаха градската организация, приказвам за съветниците, тъй като знаете доста добре, няколко месеца обратно те петнят името на Българската социалистическа партия ".

екип на БНТ-Пловдив
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР