Над 120 данъчни нарушения са констатирали експерти от НАП след

...
Над 120 данъчни нарушения са констатирали експерти от НАП след
Коментари Харесай

Над 120 нарушения установиха данъчните в заведения по морето

Над 120 данъчни нарушавания са установили специалисти от Национална агенция за приходите след близо хиляда инспекции по Черноморието. Най-често става въпрос за неиздаване на касов бон.

Любопитното е, че всички огромни нощни заведения в Слънчев бряг са били изрядни при инспекциите, до момента в който известно нощно заведение във Варна е застрашено със затваряне за един месец. Там, при започване на лятната акция данъчните откриха, че издава служебни бонове вместо касови бележки.

Инспекторите от Национална агенция за приходите ревизират касовите апарати и документите им, трудовите контракти на личния състав. А най-хубавият тест дали се издават касови бележки е посредством секрети клиенти – като тези, които ревизираха варненско крайбрежно заведение.

Повечето клиенти по крайбрежната алея във Варна споделят, че постоянно получават касови бележки.

В Бургас инспекторите ревизираха касовите апарати на атракциони и дребни търговски обекти. Инспекторите откриват и подправени касови бележки. Клиентите могат сами да ревизират дали полученият от тях бон е същински, като сканират QR кода посредством приложението на Национална агенция за приходите.



" Веднага излиза наяве дали тази записка е записана в нашата осведомителна система. Т.е, ние ставаме не съучастници, а участници в изсветляването на родната стопанска система ", уточни Христо Узунов, Търговско дружество на НАП-Бургас.

През миналата седмица всяка пета инспекция е приключила с намерено нарушаване. Проверките ще продължат в огромните нощни заведения по крайбрежието, с търсене на " заплати в плик " и изземване на дневните обороти на длъжници, които не погасяват отговорностите си.

Репортери: Светлана Ганчева, Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР