Над 12 000 ученици ще посетят Софийския фестивал на науката,

...
Над 12 000 ученици ще посетят Софийския фестивал на науката,
Коментари Харесай

Софийският фестивал на науката събира над 12 000 ученици и изследователи от три континента

Над 12 000 възпитаници ще посетят Софийския фестивал на науката, където имат опция да се срещнат от близко с активността на учени и откриватели от България и още 10 страни от три континента. Фестивалът беше открит през днешния ден в София Тех Парк от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков. Сред формалните посетители беше и кметът на София Васил Терзиев.
 
" Надявам се, че измежду стотиците деца, които ще посетят щандовете на фестивала, са бъдещите откриватели, идващите учени и нобелови лауреати на България. Днес тук е бъдещето на България ", сподели министър Цоков.
 
 Фестивалът на науката беше открит през днешния ден в София Тех Парк от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков Фестивалът на науката беше открит през днешния ден в София Тех Парк от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков Източник: Пресцентър на МОН
Той поздрави уредниците на събитието и за акцентите във фестивала, един от които са квантовите компютри – извънредно значима тематика за актуалната просвета, научно-приложна активност и нововъведенията.
 
" Вие показвате по какъв начин науката може да бъде красива, а дружно с това да е налична за децата и учениците, което е най-важно ", обърна се министър Цоков към уредниците на фестивала от Фондация " Красива просвета ".
 
Той означи, че в събитието вземат участие както млади, по този начин и одобрени откриватели от разнообразни университети и научни институти в България. По думите му Министерството на образованието и науката подкрепя разнообразни научни планове и построяването на научна инфраструктура, за което се заделят приблизително 100 млн. лв. годишно.
 
Софийският фестивал на науката продължава до 12 май. В залите на София Тех Парк активността си ще показват над 240 учени от България, Австрия, Белгия, Испания, Китай, Португалия, Турция, Украйна, Унгария, Франция и Съединени американски щати.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР