Над 1100 военнослужещи от четири държави ще участват в започналото

...
Над 1100 военнослужещи от четири държави ще участват в започналото
Коментари Харесай

Над 1100 военнослужещи от четири държави участват в тактическото учение "Шабла 2017"

Над 1100 военнослужещи от четири страни ще вземат участие в почналото през днешния ден тактическо обучение с бойни стрелби (ТУБС) "Шабла 2017 ", оповестиха от Министерството на защитата.

Основна цел на учението е рационализиране на взаимоотношението сред формированията от Българската войска, участващи в взаимна формация за осъществяване на интервенция по обезпечаване на въздушния и морски суверенитет на България при прикритие на държавната граница. ТУБС "Шабла 2017 " се организира като обвързвано обучение с Многонационалното обучение с висока видимост "SABER GUARDIAN 17 " и интернационалното обучение "TOBRUQ LEGACY ". На откриващата гала в церемониален строй застанаха военнослужещи от страните участнички - България, Сърбия, Украйна и Съединени американски щати.
8
Заместник-командирът на българските Военновъздушни сили и шеф на учението бригаден военачалник Петьо Мирчев е поздравил участниците и е оповестил началото на стрелбите. В продължение на пет дни от през днешния ден до 18 юли ще продължат тактическите учения с бойни стрелби на формирования за противовъздушна защита (ПВО) от Българската войска, взаимни пробни и бойни стрелби по въздушни и надводни цели с авиационни формирования от Военновъздушните сили (ВВС) и Военноморските сили (ВМС), и пукотевица с ракетни комплекси от Сухопътните войски с интернационално присъединяване.



На зенитния полигон на Военновъздушни сили "Шабла " Военновъздушните сили, взаимно със Сухопътни войски и Военноморските сили, ще усъвършенстват подготовката на своите формирования за противовъздушна защита. Ще се водят интензивни стрелби с разнообразни видове ракетни комплекси в необятен височинно-скоростен диапазон по разнородни въздушни цели. Освен качествата на зенитно-ракетните си войски, Военновъздушните сили имат за цел да усъвършенстват и дейностите на авиацията по заличаване на въздушни и надводни цели. Бойните средства, с които Военновъздушни сили вземат участие в "Шабла 2017 ", включват зенитно-ракетните комплекси С-300, "Нева " и "Куб ", изтребителите МиГ-29, самолетите Су-25 и L-39 и вертолетите Ми-24.
8
Стрелбите въздух - въздух на изтребителите МиГ-29 ще са по радиоуправляеми и парашутни цели и ще се извършват с управляемото ракетно и бордно артилерийско въоръжение. Самолети Су-25, L-39 и хеликоптерите Ми-24 ще стрелят с неуправляемо ракетно и артилерийско въоръжение по надводни цели. Самите надводни цели съставляват обемни цели, създадени от Военновъздушни сили и тествани по време на морската подготовка на авиацията на летище Балчик и ТУБС през 2015 година. Сухопътните войски ще упражняват своите професионални умения със ЗРК "ОСА-АКМ ", ЗУ-23-2 и ПЗРК "Стрела-2М ". Ще бъде изпълнена и бойна пукотевица с ракетен комплекс 9К79 "Точка ".

Военноморските сили ще реализират пукотевица с портативен зенитно-ракетен комплекс "Стрела-2М ", радиолокационен контрол и радиотехническо наблюдаване с два кораба и два брегови поста, един катер ще има подготвеност за аварийно-спасително обезпечаване полетите на Военновъздушни сили. Сърбия, Украйна и Съединени американски щати вземат участие със зенитно-ракетни дивизиони на своите Военновъздушни сили и Сухопътни войски. Те ще извършат пускове "земя - въздух " със ЗРК С-300, Нева, КУБ и Авенджър.
8
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР