Над 1100 фрапиращи случая на превишена скорост само за 6

...
Над 1100 фрапиращи случая на превишена скорост само за 6
Коментари Харесай

Опасност! 1100 убийци с коли летят по пътищата

Над 1100 фрапиращи случая на превишена скорост единствено за 6 месеца. Седем водачи са били засечени от камерите на Пътна полиция с над 200 км/ч. Рекордьорът е сниман с 277 км/ч на автомагистрала „ Струма “. Преди броени седмици на същия пътен сектор с 268 е минал различен лидер на мощна кола. Сред фрапантните извършители е и водач, минал със 266 км/ч на автомагистрала „ Тракия “ в региона на Пазарджик, показва NOVA.

Глобата, която рекордьорите по превишена скорост ще отнесат, е сред 1200 и 1350 лв.. Повечето от тях са натискали газта по автомагистрали и скоростни пътища.

„ На основния път Бяла – Плевен – София при ограничаване 90 км/ч имаме открита скорост от 216 км/ч. ”, изясни контрольор Илия Георгиев от Пътна полиция.

Сред джигитите има и варненец с мощна кола, който вдигнал 186 км/ч, макар че пътни знаци указвали, че не може да кара с повече от 60 км/ч.

В всеобщия случай водачите карат прекомерно бързо в градове и села.

„ За първите 6 месеца на тази година са издадени над 1100 наказателни постановления за сходни нарушавания ”, съобщи контрольор Илия Георгиев.6 топ причинители на стрес на работното място
vesti.bg

В тези случаи водачите са карали с повече от 50 км/ч над разрешеното. И книжките им са били отнети за по три месеца.

Според специалистите в сектора главните аргументи за фрапантните нарушавания са възприятие за безотговорност и висока самокритика.

„ Има значение специалността, има значение средата, в която живее и е живял. Има значение равнището на обучение. Самият обществен статус образува у някои хора да мислят, че са недосегаеми, стоят над закона и са безсмъртни ”, изяснява инструкторът Красимир Георгиев.

Инструктори считат, че това държание се образува след шофьорските курсове. Но още преди да вземе брошура, е ясно кой водач ще се оправя зле зад кормилото и кои водачи ще е им е по-трудно.

„ Това са специалности, свързани повече с точни науки – химии, физики, математики, преподавателски труд, IT специалностите. Трудно ни е и с юристите също, тъй като при тях всичко е алинея и член и точка ”, изяснява Георгиев.

Има и отличници на пътя. Според статистиката на КАТ от 4 милиона водачи, близо 400 000 са притежатели на златен ваучър. Той се издава, в случай че не си правил нарушавания 6 години.

Според специалистите по пътна сигурност, отличниците на пътя в действителност всеобщо не са сядали зад кормилото с години. Нова тв
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР