Над 110 от общо 133 километровото съоръжение за превенция срещу

...
Над 110 от общо 133 километровото съоръжение за превенция срещу
Коментари Харесай

Голяма част от оградата срещу чумата по румънската граница е готова

Над 110 от общо 133 километровото оборудване за предварителна защита против Африканската чума по свинете (АЧС) към този момент са построени. Това разгласи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев по време на контролни инспекции в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дуранкулак и Граничен контролно-пропусквателен пункт Кардам и по цялото продължение на оградното оборудване, разпростряло се от Силистра до Дуранкулак.

„ Предстои и укрепване на оградата с режеща тел вид Бруно и слагане на отблъскващи мигриращите животни репеленти, като се чака тя да е подготвена през идната седмица.”, добави още заместник-министърът. Той акцентира, че за построяването на оградата са командировани чиновници от 6-те държавни предприятия и 16-те районни дирекции по горите, които работят непрекъснато, включително и с предоставяне на наряди по защита на оборудването.

По време на инспекцията, осъществена взаимно с районните структури на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ), беше открито и че на входовете към България на граничните пунктове с Румъния са сложени вани с дезинфекционни разтвори и душови установки за транспортните средства, влизащи в страната. Прави се непрекъсната инспекция на колите и преминаващите жители за съществуване и преместване на храни, съдържащи артикули от свинско месо. Директорът на Областната дирекция на БАБХ в Добрич доктор Каменов уточни, че внасянето на такива артикули е неразрешено и те се конфискуват и слагат в хладилни камери на БАБХ на граничните пунктове.

„ България е първата страна, която прави предварителна защита преди още болестта да е открито на територията й, акцентира заместник-министърът, като уточни, че са ангажирани над 500 чиновници от горската система в последните седмици.

Само от началото на годината за 7-те месеца до момента инспекциите са към този момент над 200 000, акцентира той, което е даже повече от предходната година за същия интервал.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР