Над 110 от общо 133 километровото съоръжение за превенция на

...
Над 110 от общо 133 километровото съоръжение за превенция на
Коментари Харесай

Атанас Добрев: Оградата срещу африканската чума по свинете е почти готова


Над 110 от общо 133 километровото оборудване за предварителна защита на африканската чума по свинете към този момент са построени. Това разгласи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев по време на контролни инспекции по продължение на оградното оборудване, разпростряло се от Силистра до Дуранкулак. 

Добрев изясни, че следва и укрепване на оградата с режеща тел и слагане на отблъскващи мигриращите животни репеленти, като се чака тя да е подготвена през идната седмица.

Заместник-министърът акцентира, че за построяването на оградата са командировани чиновници от шестте държавни предприятия и 16-те районни дирекции по горите, които работят непрекъснато, включително и с предоставяне на наряди по защита на оборудването.

По време на инспекцията, осъществена взаимно с районните структури на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ), е открито и че на входовете към България на граничните пунктове с Румъния са сложени вани с дезинфекционни разтвори и душови установки за транспортните средства, влизащи в страната. Прави се непрекъсната инспекция на колите и преминаващите жители за съществуване и преместване на храни, съдържащи артикули от свинско
месо. 

Директорът на Областната дирекция на БАБХ в Добрич доктор Каменов уточни, че внасянето на такива артикули е неразрешено и те се конфискуват и слагат в хладилни камери на БАБХ на граничните пунктове. " България е първата страна, която прави предварителна защита преди още болестта да е открито на територията й. Ангажирани над 500 чиновници от горската система в последните седмици. В разгара на летния сезон макар пренасочването на част от ресурса към северната граница, чиновниците в горите не престават и инспекциите против бракоиниерските нападения и по надзор и защита в горите на територията на цялата страна, е подчертал заместник-министърът ".

Само от началото на годината за седемте месеца до момента инспекциите са към този момент над 200 000, което е даже повече от предходната година за същия интервал. 110 000 от тях, са осъществени от шестте предприятия и техните поделения и близо 95 000 - от районните дирекции по горите на ИАГ. Общият брой открити нарушавания са над 6000, като са арестувани над 8000 кубически метра дървесина, 200 МПС, 400 каруци, 200 моторни триона и други принадлежности за рандеман на дървесина, акцентира заместник-министър Добрев
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР