Над 110 хил. седмокласници и десетокласници се очаква да се

...
Над 110 хил. седмокласници и десетокласници се очаква да се
Коментари Харесай

Вариант 1 се падна на седмокласниците на НВО по математика

Над 110 хиляди седмокласници и десетокласници се чака да се явят през днешния ден на националното външно оценяване по математика
По вид 1 пишат през днешния ден седмокласниците на националното външно оценяване по математика, което започнa в 10:00 часа.

Изпитният вид, от два вероятни, беше изтеглен по-рано през днешния ден в Министерството на образованието и науката (МОН), в наличието на заместник-министъра на образованието и науката Мария Гайдарова.

Над 110 хиляди седмокласници и десетокласници се чака да се явят през днешния ден на националното външно оценяване по математика. Те ще положат изпитите в учебните заведения, в които учат. Учениците ще се позволяват в постройките против документ за идентичност. Трябва да пишат с черен химикал. На външното оценяване по математика учениците могат да употребяват свитък с формули.

Изпитът по математика за повече от 60 хиляди седмокласници продължава 150 минути. Учениците би трябвало да са влезнали в класните стаи най-късно в 9:30 часа.

За 150 минути седмокласниците би трябвало да решат 23 задания. 18 от тях изискват изтъкване на един правилен отговор от четири вероятни. Две са с къс свободен отговор - числов, символен или вербален. Три задания изискват уголемен свободен отговор – да се опише и аргументира осъществяването на избрана математическа задача.

Тестът по математика за десетокласниците има 17 задания, от които 15 са с избираем отговор, а две - с уголемен свободен отговор с нужните обосновки. Изпитът продължава 90 минути, прецизират от МОН.

Максималният брой точки на всички изпити е 100. Точките не се преобразуват в оценки. Резултатите ще бъдат оповестени до 28 юни т.г.

Оценката от НВО в VII клас се употребява като балообразуващ детайл при приема на възпитаници в VIII клас. С резултата в Х клас учениците от обединените учебни заведения аплайват за местата от спомагателния план-прием за продължение на образованието си във втори гимназиален стадий.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР