Над 109 млн. евро ще бъдат вложени в пограничните райони

...
Над 109 млн. евро ще бъдат вложени в пограничните райони
Коментари Харесай

€109 милиона за ремонт на пътища и защита от бедствия в Северна България

Над 109 млн. евро ще бъдат вложени в пограничните региони сред България и Румъния в границите на програмата за трансгранично съдействие, като утвърдените за финансиране планове са 74, оповестяват от Министерство на регионалното развитие.

" Програмата за трансгранично съдействие сред България и Румъния е една от основните за териториално развиване на пограничния район от двете страни на река Дунав. С нея поддържаме икономическия напредък и заетостта ", уточни заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова.

Сред основните планове са тези за ремонт на значими пътища в Северна и Северозападна България. Обновяването на към 10 км от третокласния път Гулянци - Долна Митрополия в област Плевен ще коства към 4 млн. евро.

Почти 3 млн. евро ще бъдат вложени в рационализация на 7.7-километров сектор от пътя Костинброд - Берковица - Монтана. Според пътната организация по този начин ще се обезпечи бърз достъп на Берковица до транспортен кулоар IV.

Проектите се отличават с високо качество и притеглят интереса на огромен брой претенденти, регистрира зам.-министър Николова.

Други значими планове са ориентирани към избавителни действия при спешни обстановки. Пожарната работа ще получи повече от 1 млн. евро за рационализиране на взаимните дейности за реагиране при спешни обстановки.

Изпълнителна организация " Морска администрация " пък получава над 3 млн. евро, с цел да сътвори спешни избавителни центрове в Русе, Лом и Турну Мъгуреле за превъзмогване на бедствия по река Дунав.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР