„Над 1050 са чакащите в България за трансплантации. По отношение

...
„Над 1050 са чакащите в България за трансплантации. По отношение
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Това беше една наказателна акция

„ Над 1050 са чакащите в България за трансплантации. По отношение на болница „ Лозенец”, сега приказките са доста. Никога не съм си разрешавал да приказвам неща, които не са потвърдени като обстоятелства. Първите информации, които са се появили в Национална дирекция „ Медицински надзор”, за докладвани в Министерството на здравеопазването и незабавно е било разпоредено от мен да бъдат изпратени в проверяващите институции, а точно в ДАНС и в ГДБОП”.

По този метод разяснява в „ ” някогашният министър на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов абсурда с вероятни противозаконни трансплантации на човешки органи в болница „ Лозенец”.



„ Така че евентуално резултатите от инспекцията в този момент са факт и това разрешава на сегашния здравен министър да ги изнесе. Държа да кажа, че институциите сме си свършили работата. Държавата е работила, с цел да може в този момент доктор Кацаров да приказва, тъй като това, което виждам от него досега, са единствено приказки”, съобщи Ангелов.

„ Считам, че доктор Кацаров, откакто споделя това като „ А”, би трябвало да стигне и до „ Я”, тъй като в другия случаи е агитация и той се стреми по някакъв метод да урони положителното ми име и на някой друг”, сподели Ангелов.



Той изрично отхвърли да се е обаждал за смяна на хода на трансплантации в Изпълнителна организация „ Трансплантации”.

„ Проблемът с трансплантациите е дълголетен. Той стартира в по този начин наречените „ донорски бази”. Много е значимо координаторите в тези бази да са добре подготвени и стимулирани. Ние увеличихме тяхното възнаграждение, създадохме присъща длъжностна характерност, организирахме образования, а доктор Георги Деянов влага цялото си сърце, с цел да може да усъвършенства трансплантациите”, отечете Ангелов и добави че съществени проблеми има и в регистрите за трансплантации и при връзката сред обособените ведомства.

Проф. Ангелов напомни, че Министерство на здравеопазването не е проверяващ орган, ето за какво цялата информация за нередности са изпратени при способените по тези въпроси институции.



Той разяснява и другия скандал – промяната на цялото управление на „ Александровска болница”, на която беше шеф, преди да стане здравен министър в държавното управление на Бойко Борисов.

„ Проверката на „ Александровска болница” не беше тъкмо инспекция. Това беше една наказателна акция, която беше осъществена от Министерството на здравеопазването, откакто не можаха да намерят нищо за мен, като министър, с което да ме нападат, взеха решение да ме нападат като лекар”, съобщи Ангелов.

По думите му задълженията на „ Александровска болница” са намалели, нарастването на загубите през годините се дължи на амортизационни отчисления за скъпа техника, приходите са се удвоили, заплатите порастват и се изплащат в точния момент и няма логичност в изказванията, че лечебното заведение е пред злополука.

„ Виждам единствено цел да се урони престижа ми”, установи някогашният здравен министър.

Той добави, че задълженията на лечебните заведения в България са над 600 млн. лв.. Като съвсем всички структуроопределящи лечебни заведения имат обилни отговорности. А изказвания за точене на Здравната каса би трябвало да се потвърждават с обстоятелства, другояче са медийна агитация.

Относно обстановката с коронавирус пандемията проф. Костадин Ангелов е оптимист, тъй като в този момент лечебните заведения са по-подготвени във връзка с вируса, само че е черноглед поради новото ръководство на рецесията.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
2 коментара Запознах се с момиче по интернет и и предложих да си пишем... същински писма (падам си леко романтик). Тя дълго мълча, а след това ме попита:… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниРусия има " доста комплицирани разследващи ползи в Германия " Той съобщи това по време на взаимна конференция с партия АБВКралете и кралиците са считани за определени от Бог и по тази причина техните здравословни проблеми рядко са били притежание на народаТой си отиде на 77 годиниУдарили са се челно два леки автомобила12 души са в неизвестностВластите декларират, че " Фудан " е университет от международна класаГоловченко: Уверени сме в своята правотаПапа Франциск се срещна през днешния ден и с двамата основани във Ватикана канадски кардиналиЗаплахата е доста реалнаЯвлението обхвана Мраморно, както и прилежащите сектори от Черно и Егейско моретаХерцогът на Единбург е оставил великодушна сума пари на хората, които са останали неразделно до него в последните му часовеНяма ваксина против вируса на западнонилска трескаТези имунни кафези от черепа са " миротворците ", чиято задача е да поддържат здраветоИсторическо съглашение да реформират международната данъчна система Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР